Noutati :

E gata podul provizoriu peste Bega, la Ghiroda, si au inceput lucrarile la viitoarea bretea din drumul Timisoara – Moravita. Ce se intampla pe santierul Centurii de Sud. Foto

18 iulie, 2020 - 09:28 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Muncitorii au profitat de vremea buna si au accelerat ritmul pe santierul viitoarei sosele de Centura Sud la Timisoara.

CITESTE SI: Intersectia dintre Drumul Boilor si Centura de Sud se va face pe banii timisorenilor

Antreprenorul a inceput lucrarile la viitorul drum de legatura cu soseaua Timisoara – Moravita si a finalizat un pod provizoriu peste canalul Bega, in zona Ghiroda, pe unde vor putea traversa utilajele.

Pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud, saptamana aceasta au inceput lucrarile pentru amenajarea bretelei de la intersectia cu DN 59 Timisoara – Moravita. De asemenea, au fost finalizate lucrarile la podul provizoriu peste canalul Bega, din zona Ghiroda. Ca tipuri de lucrari, acestea sunt similare cu cele din ultima perioada: demolare de constructii de pe culoarul centurii, relocari de utilitati si devieri ale canalelor ANIF, umpluturi cu pamant in zonele unde s-au facut decopertari ale stratului vegetal, foraje pentru piloti, cofrare si betonare a culeelor podetelor, stabilizari de teren„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

In tot acest timp, arheologii si-au continuat cercetarile in situl 7 de pe traseul soselei.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...