Doar 10% dintre strazile din Timisoara vor fi udate cu apa vara asta, cu 5 echipe. Primaria ii spune ‘campanie de stropire pentru reducerea disconfortului termic’

TIMISOARA. Odata cu anuntul meteorologilor, cum ca temperaturile vor creste la peste 30 de grade Celsius la Timisoara, primaria face si ea unul menit sa linisteasca populatia in legatura cu masurile anti canicula.

CITESTE SI: Nu s-a scos inca nicio cupa de pamant de sub liniile de cale ferata la Pasajul Solventul de la Timisoara, care trebuie sa fie gata in ianuarie. Cum arata santierul, la care teoretic lucreaza 10 firme. Video 

Avand in vedere temperaturile in crestere, Primaria Timisoara incepe campania de stropire a strazilor. Astfel, in lunile iunie – iulie – august, 5 echipe de la salubrizare asigura stropirea strazilor, pentru a reduce disconfortul termic„, transmit reprezentantii municipalitatii.

Administratia Fritz precizeaza ca doar 125 de strazi din cele 1338, cat numara Timisoara, adica 10%, vor fi udate in aceasta vara, si numai dimineata.

Se va interveni pe 125 de strazi, in special pe artere principale si pe cele unde se inregistreaza trafic mai intens. Activitatile de stropire vor fi efectuate in prima jumatate a zilei, pentru a maximiza eficienta si a evita aglomerarea traficului la orele pranzului„, adauga reprezentantii primariei.

CITESTE SI: Primaria vrea sa faca doua toalete inteligente cu 10.000 de euro la Timisoara. Amenajarea lor va dura 9 luni 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 10% ar fi grozav. Unele dintre arterele principale nu au masini parcate, strazile mici au.

  2. Stropirea străzilor era cât de cât OK odinioară, în verile uscate și pe vremea în care doar ștabii aveau mașini. Acum e o risipă care ar produce și un disconfort major pietonilor și efecte de răcire aproape nule, oricum de durată scurtă, la nivelul asfaltului dedicat celor din cutiile metalice pe patru roți. Evaporarea rapidă va duce la creșterea umidității, oricum excesive. Aerul va fi mai greu de respirat pentru cei de pe trotuare, transpirația normală va fi încetinită etc. În loc de cheltuieli inutile pentru apă pe asfalt, mai bine ar fi să protejăm spațiile verzi, copăceii nou plantați etc.

  3. Asfaltul trebuie stropit doar când există riscul de înmuiere și deformare, dacă prognoza meteo alertează că limitele termice din studiul de fezabilitate, din proiectul tehnic și din caietul de sarcini vor fi depășite. Atunci merită protejată investiția. Sper ca noile asfalturi turnate să reziste, fără ondulare, măcar la două-trei veri caniculare.

  4. … Domnule veșnic politician, matematician, fost lector și doctorand la PNLPD UVT, Grindeanu… De ce se fac valuri în asfaltul de pe Dorobanților? Pentru că Centura Sud e și acum precum o centură de castitate, impenetrabilă.