Noutati :

Dezastru la testul grila de intrare in Baroul Timis! Din cei 161 de candidati, doar 39 au indeplinit baremul pentru a fi primiti la examenul propriu-zis

15 octombrie, 2012 - 03:21 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
3

TIMISOARA. Testul grila care precede examenul de intrare in profesia de avocat si-a dovedit si in acest an „eficienta” in trierea drastica a numarului de candidati care au ramas in cursa pentru accederea in Baroul Timis.

Inventat inca de anul trecut de catre conducerea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, ingrijorata de inmultirea numarului de avocati si emigrarea clientelei catre aparatorii tineri in dauna marilor maestri ai avocaturii, acest test este eliminatoriu pentru candidatii care nu reusesc sa bifeze 70 de raspunsuri exacte intr-o grila cu 100 de intrebari din materiile invatate in timpul facultatii de Drept.

Asa se face ca, din cei 291 de candidati din judetele Timis, Arad, Caras-Severin, Bihor, Hunedoara si Satu-Mare care au sustinut, in data de 8 octombrie, acest test la Centrul de examinare de la Timisoara, doar 70 de persoane au indeplinit baremul de preselectie.

Din judetul Timis, din cei 161 de candidati, doar 39 au fost declarati admisi si vor continua cursa catre obtinerea dreptului de a purta roba, in ciuda zecilor de contestatii depuse imediat dupa afisarea rezultatelor.

Spre disperarea parintilor cu foarte multi bani, care, pana nu demult, ar fi rezolvat simplu problema intrarii odraslelor in avocatura, in acest an majoritatea copiilor de vipuri locale au fost trimisi acasa, cu exceptia fiului jurnalistei Lia Lucia Epure, Vlad Epure, care a rezolvat corect 79 de intrebari, si Alexandra Nacu, nepoata judecatoarei Anca Nacu, de la Curtea de Apel Timisoara, care a obtinut fix 70 de puncte.

A fost un test extrem de dificil, mai ales pe partea de Drept civil si Drept procesual civil, iar acest lucru se vede si in numarul celor admisi, doar 70 din 291. Practic, daca vorbim de candidatii din judetul Timis, doar 1 din 4 au reusit sa obtina punctajul necesar pentru a fi admis la examenul de intrare in profesia de avocat”, ne-a declarat unul dintre avocatii-supraveghetori care au asigurat buna desfasurare a concursului. Urmatoarea etapa a examenului de intrare in profesia de avocat se vor desfasura in zilelel de 17,18 si 19 octombrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Spre disperarea parintilor cu foarte multi bani, care, pana nu demult, ar fi rezolvat simplu problema intrarii odraslelor in avocatura, in acest an majoritatea copiilor de vipuri locale au fost trimisi acasa, cu exceptia fiului jurnalistei Lia Lucia Epure, Vlad Epure, care a rezolvat corect 79 de intrebari, si Alexandra Nacu, nepoata judecatoarei Anca Nacu, de la Curtea de Apel Timisoara, care a obtinut fix 70 de puncte.
    S-a micşorat volumul şi s-a majorat şpaga, la volum constant – cel puţin.

  2. Cei care sint deja avocati, nu cred ca ar scoate nici macar 70 de puncte.

    • De acord! Mai mult, daca i-ai chestiona cu privire la modul in care pot obtine „venituri suplimentare evazionate” , este bine de intrebat Baroul cu privire la faptele av.Halmaghi Oana! Aceasta depune in instante copii ale chitantierului ( cite 2-3 in aceeasi zi) sau toate exemplarele chitantelor (albastru, rosu, verde). Si toate acestea cu acordul Baroului care verifica cunostintele absolventilor Facultatii de Drept. Facultate la care sint profesori aceeasi avocati „magnifici” din conducerea Baroului! Este un mod nou de a-ti da „suturi in fund”. Se pare ca diplomele nu prea mai exprima cunostinte dobindite prin invatare! De altfel, daca accepti „nulitati” ca DL din Primaria Timisoara ….