Delapidare de peste 500.000 de lei la Spitalul din Sannicolau Mare

Cinci foste angajate ale Spitalului Orasenesc din Sannicolau Mare sunt cercetate penal pentru delapidarea a peste jumatate de milion de lei din bugetul unitatii spitalicesti.

In urma activitatilor de cercetare penala desfasurate de ofiterii Serviciului de Investigarea Fraudelor Timis, cu avizul Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de delapidare in forma continuata fata de K. Olghita, de 47 de ani, A. Maria, de 44 de ani, T. Liliana, de 42 de ani, C. Rodica, de 53 de ani si I. Emilia, de 48 de ani, toate din Sannicolau Mare.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2006 – 2009, timp in care cele cinci inculpate au fost angajate in cadrul Spitalului Orasenesc din Sannicolau Mare, la Serviciul Contabilitate, avand atributii de gestionare si administrare a fondurilor banesti, au intocmit acte si documente contabile cu scopul de a-si insusi sume de bani sub forma de “avans salarii”, prejudiciind Spitalul Orasenesc cu suma de 595.787 lei.

Din aceasta suma, pana la aceasta data, s-a recuperat, doar 35.000 lei. in aceeasi perioada, cele patru angajate au beneficiat de tichete cadou in suma totala de 106.704 lei, fara a fi respectate prevederile legale. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale si recuperarii totale a prejudiciului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...