Noutati :

Deja probleme pe un drum proaspat reparat intre doua localitati din Timis. Consiliul Judetean refuza sa faca receptia

7 iunie, 2022 - 08:28 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Un drum de aproximativ 20 de kilometri din Timis nu va fi receptionat de Consiliul Judetean, dupa ce in teren au fost constatate mai multe probleme.

CITESTE SI: Timisorenii vor un sistem care sa le arate corect cand ajung mijloacele de transport in statii, vor piste si parcari pentru biciclete, toalete publice, dans in parcuri sau mese de tenis in aer liber. Lista proiectelor selectate sa intre la vot pentru bugetul participativ de 3 milioane al Primariei Timisoara 

Este vorba despre un segment din soseaua care leaga Seceaniul de Fibis, o lucrare ce ar fi trebuit receptionata deja.

Dupa vizita comisiei care se ocupa de aceasta operatiune, la finalul lunii mai, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au luat decizia sa nu incheie acest proiect pana cand nu vor fi puse la punct toate neregulile descoperite.


Motivele au fost expuse de vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristian Mos.

In urma examinarii vizuale a sectorului de drum supus modernizarii s-au constatat urmatoarele :
🔴 deficiente si neconformitati ale partii carosabile de natura faiantarilor pe suprafete extinse ;
🔴 porozitate accentuata a stratului de uzura ;
🔴 neasigurarea latimii corespunzatoare a acostamentelor pe anumite portiuni ;
🔴 neasigurarea corespunzatoare a pantei transversale si longitudinale în vederea scurgerii apelor in santurile betonate ;
🔴 nerespectarea în totalitate a prevederilor din proiectul tehnic în ceea ce priveste geometria si cota proiectata a santurilor de pamant.
Toate aceste deficiente si neconformitati constatate pe teren, imediat dupa finalizarea lucrarilor, pot genera în scurt timp aparitia unor defecte de drum ce pot pune în pericol siguranta circulatiei rutiere (gropi, cedari ale stratului de fundare din sistemul rutier, etc. ).
Vorbim despre o lucrare pentru care urmeaza sa avem 7 ani de garantie, dar unde, culmea, deja au început “carpelile” fara acordul Consiliului Judetean Timis.
Am cerut sa mi se prezinte în cel mai scurt timp o expertiza tehnica asupra investitiei, timp în care, evident, procesul de receptie al lucrarii este suspendat„, a anuntat vicepresedintele CJ Timis, pe pagina sa de Facebook.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...