Noutati :

De ce da Primaria Timisoara peste 50.000 de euro la RATT, pe langa subventii?

17 noiembrie, 2014 - 02:54 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Vreme de mai bine de un an, Primaria Timisoara va plati putin peste 53.000 de euro la RATT, regie care se afla in subordinea municipalitatii. Motivul? RATT a pus la dispozitie Liceului Nikolaus Lenau o cladire in care sa invete elevii, pana cand este finalizata renovarea imobilului din Piata Unirii.

Aproape 400 de elevi care studiau in centrul orasului au fost mutati in cateva clase amenajate intr-o fosta hala a RATT, pe strada Intrarea Doinei. Investitiile au fost facute de RATT, seful regiei, Ioan Goia, anuntand ca va stabili o chirie pe care o va cere primariei.

CITESTE SI: Nicolae Robu, idolul elevilor de la Liceul Lenau? Copiii s-au inghesuit sa faca selfie cu primarul Timisoarei si sa ceara autografe. Ce le-a facut Robu?

La 2 luni dupa mutare, reprezentantii primariei si cei ai RATT au stabilit valoarea chiriei: 2 euro/mp/luna, pentru o suprafata totala de 1.531,2 mp. Asta inseamna 3.062,4 euro/lunar, suma fara TVA. Daca este sa facem un calcul, pe urmatoarele 4 luni, contractul fiind semnat pe perioada 1.10.2014 – 31.12.2015, Primaria Timisoara va plati catre RATT putin peste 53.000 de euro, cu tot cu TVA. Suma poate diferi putin, tinand cont ca TVA-ul va fi calculat in lei la cursul BNR de la data facturarii.

„Spatiul inchiriat este necesar pentru mutarea claselor de ciclu gimnazial, asigurandu-se astfel conditii de desfasurare a cursurilor intr-un singur schimb, de dimineata. Totodata, mentionam ca in imobilul Liceului Teoretic Nikolaus Lenau situat pe strada Gheorghe Lazar nr. 2 se desfasoara pe parcursul a 12 luni de implementare, lucrari pentru intreaga infrastructura a scolii”, se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare.

Consilierii locali vor aproba valoarea chiriei in urmatoarea sedinta ordinara, care va avea loc, cel mai probabil, la sfarsitul acestei luni. Primaria Timisoara mai plateste si subventii catre RATT, pentru toti timisorenii care circula gratuit cu mijloacele de transport in comun, de la elevi, studenti pana la pensionari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. DEGEABA!