Noutati :

De asta data, poate va fi cu noroc. A fost reluata licitatia pentru noua Maternitate Bega a Spitalului Judetean Timisoara de 13 milioane de euro

15 februarie, 2020 - 08:55 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. O asociere de firme a fost singurul ofertant pentru construirea noii Maternitati de langa Spitalul Judetean Timisoara in care ar urma sa se mute actuala Maternitate Bega.

CITESTE SI: Prima ratare. Se reia licitatia pentru maternitatea de aproape 13 milioane de euro de la Spitalul Judetean Timisoara

La termenul limita din luna noiembrie a anului trecut, unica oferta depusa a fost cea a Asocierii SC Hospital Technical Solutions SRL, SC TEHNODOMUS SRL, SC SFERA CON SRL, SC TEHNOPLUS MEDICAL SRL, SC PROJECTMAK SR.

Dupa ce s-a facut o evaluare, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au stabilit ca cei inscrisi nu au actele conforme, astfel ca asocierea a fost descalificata chiar in urma cu cateva zile.

Consiliul Judetean Timis a decis sa relanseze licitatia cat mai grabnic, astfel ca anuntul a si fost repostat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice in 15 februarie, in speranta ca a doua oara va fi cu noroc.

Asadar, se cauta un constructor pentru Contractul de lucrări – Proiectare, asistență tehnică – faza Proiect Tehnic (PT) și execuție lucrări în vederea realizării obiectului de investiție publică „Clinica de Obstetrică Ginecologie”.

Suma estimata este de 39.540.902 lei fara TVA, adica putin peste 10 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Firmele interesate sa ridice maternitatea isi pot depune ofertele pana in 24 martie.

Va reamintim, finantarea pentru noua Maternitate, in care va functiona actualul spital Bega, a fost semnata la finele lunii octombrie 2019 de catre presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra si fostul ministru al Dezvoltarii Daniel Suciu.

Lucrarea e prevazuta sa dureze 2 ani, iar costurile se ridica la aproximativ 13 milioane de euro.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi.

De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Suprafata noii maternitati, care urmeaza sa fie ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru a mari eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani ce nu a fost construita in scopuri medicale. Cladirea nu are circuitele complete, in ciuda moodificarilor si modernizarilor efectuate in timp.

In aceasta clinica se fac peste 2.000 de interventii anuale, iar departamentul extern al Spitalul Judetean ofera asistenta pentru 2.500 de nasteri, jumatate din toate nasterile inregistrate la Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai cateva anunturi din astea, trece campania electorala si nu mai trebuie sa faceti nimic in urmatorii 4 ani, doar sa va numarati banii „munciti”.