Prima ratare. Se reia licitatia pentru maternitatea de aproape 13 milioane de euro de la Spitalul Judetean Timisoara

TIMISOARA.  O asociere de firme a fost singurul ofertant pentru construirea noii Maternitati de langa Spitalul Judetean Timisoara in care ar urma sa se mute actuala Maternitate Bega.

CITESTE SI: O parte dintre elevii din doua scoli de elita din Timisoara ar putea fi mutati. Unii in centru, altii in Calea Aradului 

La termenul limita din luna noiembrie a anului trecut, unica oferta depusa a fost cea a Asocierii SC Hospital Technical Solutions SRL, SC TEHNODOMUS SRL, SC SFERA CON SRL, SC TEHNOPLUS MEDICAL SRL, SC PROJECTMAK SR.

Dupa ce s-a facut o evaluare, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au stabilit ca cei inscrisi nu au actele conforme, astfel ca asocierea a fost descalificata.

Am primit aviz de la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice ca decizia noastra de a relua licitatia este una corecta. Firmele castigatoare nu aveau actele conforme, de aceea s-a luat aceasta decizie”, a explicat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis, pentru opiniatimisoarei.ro.

Potrivit liderului CJ Timis, licitatia va fi reluata in cel mult doua saptamani.

Finantarea pentru noua Maternitate, in care va functiona actualul spital Bega, a fost semnata la finele lunii octombrie 2019 de catre presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra si fostul ministru al Dezvoltarii Daniel Suciu.

Lucrarea e prevazuta sa dureze 2 ani, iar costurile se ridica la aproximativ 13 milioane de euro.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi.

De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Suprafata noii maternitati, care urmeaza sa fie ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru a mari eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani ce nu a fost construita in scopuri medicale. Cladirea nu are circuitele complete, in ciuda moodificarilor si modernizarilor efectuate in timp.

In aceasta clinica se fac peste 2.000 de interventii anuale, iar departamentul extern al Spitalul Judetean ofera asistenta pentru 2.500 de nasteri, jumatate din toate nasterile inregistrate la Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Venim cu speranța că ne veți informa și când va surveni a doua ratare…Nu sunt pesimist dar observ că nicio firmă nu dorește să se mai înhaite nici cu consiliul județean, nici cu primăria. De ce oare???