Noutati :

Curtea de Apel Timisoara trebuie sa angajeze un psiholog care sa medieze conflictele dintre judecatori

24 februarie, 2013 - 06:17 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
0

Stresul judecatorilor care intra in sedinta cu zeci de dosare a ajuns in atentia Consiliului Superior al Magistraturii, care, recent, a modificat Regulamentul de ordine interioara a instantelor judecatoresti si a dispus ca fiecare Curte de Apel din tara sa angajeze cate un psiholog.

Conform actului normativ publicat in Monitorul Oficial din 15 februarie 2013, acest psiholog trebuie sa fie specializat in “psihologia muncii si organizationala” si va asigura consilierea psihologica, la cerere, a personalului curtii de apel si al instantelor din circumscriptia acesteia, in cazul confruntarii cu situatii critice, inclusiv de natura profesionala.

Astfel, Hotararea CSM nr. 48/2013 stipuleaza ca psihologul „sprijina presedintele Curtii de Apel”, prin exercitarea mai multor atributii, respectiv evaluarea cantitatii, calitatii si resurselor umane, in scopul reorientarii profesionale sau formarii anumitor abilitati profesionale, asigurarea asistentei psihologice a personalului instantelor judecatoresti, medierea conflictelor interpersonale care afecteaza calitatea relatiilor de munca, elaborarea programelor de dezvoltare organizationala, dar asigura si „antrenarea motivatiei intrinseci, capacitatii de memorare, capacitatii de autocontrol, abilitatilor comunicationale si optimizarea atentiei”.

Obligatia ca fiecare Curte de apel sa angajeze un psiholog a intrat in vigoare din data de 15 februarie 2013. „Judecatorii sunt extrem de suspiciosi in legatura cu acest psiholog al instantei, pentru ca este foarte posibil ca sub aceasta denumire sa fie angajat un colaborator al serviciilor secrete. Nu cred ca cineva va apela la acest gen de asistenta psihologica, intrucat discutam despre oameni maturi, care-si rezolva personal problemele”, ne-a declarat confidential un magistrat din Palatul Dicasterial.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...