Curtea de Apel Timisoara, pe locul intai pe tara la numarul de dosare solutionate

TIMISOARA. Curtea de Apel Timisoara se afla pe prima pozitie la nivel de tara in privinta numarului de dosare solutionate. Numai anul trecut au fost date solutii in peste 13.000 de dosare.

CITESTE SI: A implinit un secol de viata! O banateanca a intrat in cea de-a 100-a primavara. Cati stranepoti are? 

Numarul de dosare a scazut la Curtea de Apel Timisoara cu circa 25 la suta. Avem in medie 50 de judecatori, fiecare cu o incarcatura de aproximativ 672 dosare, peste media pe tara. Anul trecut s-au solutionat 13.091 de dosare, adica 99,5 la suta din total, iar acest lucru ne situeaza pe locul intai pe tara la acest capitol„, a declarat Erica Nistor, presedintele Curtii de Apel Timisoara.

CITESTE SI: Autostrada Timisoara – Belgrad prinde aripi! Ce se intampla astazi in Guvernul Romaniei? 

La bilantul Curtii de Apel Timisoara a participat si Mariana Ghena, presedintele CSM, care a subliniat ca dezaproba ‘justitia televizata’..

Pot sa spun ca de multe ori justitia televizata nu a fost primita de mine cu un mare confort. Pentru ca am vazut aspecte comentate interpretate de persoane care nu au de-a face cu actul de justitie, consider ca doar un magistrat poate exprima puncte de vedere in baza datelor din dosar. Cine ar putea comenta si cine ar putea explica mai bine decat o parte nemultumita in exercitarea unei cai de atac. Sigur ca da, vedem in ultima perioada multe aspecte de nemultumire in unele cauze penale, chiar daca nu s-au pronuntat cauze definitive. Judecatorii care considera interpretarile mediatice ca o presiune consider ca nu e magistrat. Aceste presiuni media nu trebuie sa se exercite asupra deciziilor lui. In momentul in care cunosti dosarul, nu ai de ce sa te consideri presionat. Am primit personal multe atacuri din partea presei pentru ca in decursul anilor iti formezi o imagine si iata, nu ma simt presionata„, a declarat Mariana Ghena.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.