Curtea de Apel Timisoara mentine decizia. Primarul PNL din Belint, incompatibil, cum zice ANI

TIMISOARA. Decizia ANI in privinta primarului din Belint, Laurentiu Ionel Tirziu, se mentine. Curtea de Apel Timisoara a decis sa respinga actiunea formulata de catre edil si sa mentina hotararea Agentiei Nationale de Integritate.

Respinge ca nefondata actiunea – astfel cum a fost completata – formulata de reclamantul Tirziu Laurentiu Ionel, in contradictoriu cu parata Agentia Nationala de Integritate. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Timisoara„, se arata in solutia data de instanta miercuri, 24 mai.

Conform ANI, in timp ce conducea localitatea, o jumatate de an Laurentiu Tirziu a fost si comerciant in agricultura si a obtinut subventii si venituri de la APIA, ceea ce contravine legii.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 octombrie 2020 – 26 aprilie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul propriului P.F.A., obținând venituri din activități agricole și subvenții de la APIA Timiș. Astfel, TÎRZIU LAURENȚIU-IONEL a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr.161/2003„, arata reprezentantii Agentiei de Integritate.

Primarul din Belint mai are o cale de atac la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...