Cum iti ingrijesti tenul in anotimpul rece. Cateva sfaturi despre protejarea fetei in sezonul rece

Sunt doi pasi de urmat, fiecare cu mai multe etape de pus in practica, atunci cand vine vorba de ingrijirea tenului toamna: repara si ingrijeste. Vrei, nu vrei, va trebui sa incepi prin a repara cate ceva din stricaciunile de peste vara, doar pentru a trece la al doilea nivel – si cel mai important – schimbarea la fata.

Toamna apar cosurile, petele pigmentare, ridurile si firele de par despicate. Fie ca esti o adoratoare a soarelui sau te numeri printre cele care cred ca niciodata nu au folosit indeajuns de multa crema de protectie, nimeni nu scapa nevatamat dupa o vara plina de petreceri si voie-buna, mai ales daca acestea au loc preponderent la mare sau la piscina.

Pasul 1: Reparatia tenului!

Exfolierea in ritualul de ingrijire. Daca ai tenul uscat, deshidratat sau acneic, nu apela la aceasta procedura mai des de o data pe saptamana. Pentru tenul gras si comedogenic, poti folosi exfolierea chiar si de doua ori pe saptamana.

Apeleaza la ajutorul unui profesionist! Daca ai deja peste 30 de ani sau tenul tau are probleme serioase de estetica, nu mai sta pe ganduri! Fa-ti o programare la un salon de infrumusetare si lasa expertii sa se ingrijieasca de tine, macar pana o scoti la liman.

Nu iti bucura numai papilele gustative cu gustul delicios al fructelor de toamna, lasa si pielea sa profite de proprietatile nutritive ale acestora.

Frumusetea vine din interior…  la propriu! Fa o cura de fructe, sucuri de legume, nuci si bea multa apa. Chiar daca nu mai este la fel de cald ca in timpul verii, organismul are nevoie de acest lichid tot timpul anului, pentru a asigura buna functionare a proceselor interne.

Daca ai pielea deshidratata, pe langa consumul sporit de apa, ar trebui sa investesti si intr-un ser puternic hidratant sau intr-o crema de noapte, chiar daca nu folosesti in mod normal.

Te uiti in oglinda si vezi niste pete de culoare inchisa? Sunt pete pigmentare, cauzate de expunerea prelungita la soare. Nu sunt deloc placute vederii, mai ales ca trebuie sa fii o adevarata maestra in arta machiajului pentru a le putea camufla. Pentru inceput, exfoliaza pielea, apeleaza cu incredere la sucul de lamaie (decoloreaza) si include mastile cu miere in ritualul tau de frumusete.

Pasul 2: Ingrijeste pielea fetei!

Incepe prin a-ti suplimenta dieta cu vitamina C. Daca aportul zilnic din alimente este sub medie, apeleaza la suplimente. Pe langa faptul ca este un puternic antioxidant, vitamina C este un adevarat combustibil pentru un organism in refacere.

Este momentul sa reintroduci produsele de ingrijire pe baza de retinol in rutina ta zilnica. Dupa pauza din timpul verii (derivatele din vitamina A devin agresive cu tenul, sub influenta razelor UV), este din nou momentul sa ne gandim la riduri. Eficacitatea vitaminei A impotriva ridurilor este deja in afara oricaror dubii.

Toamna este si timpul culesului de struguri, momentul mustului si, desigur, o ocazie perfecta pentru tine de a te bucura de resveratrox – unul dintre cele mai puternice antioxidante, existent in samburii strugurelui rosu, cu o capacitate uluitoare de reintinerire a celulelor organismului uman.

Trebuie sa iti achizitionezi o crema un pic mai grasa pentru fata. Mai exact, o vei folosi pentru a-ti proteja tenul in zilele geroase ce vor urma mai incolo un pic.
Nu uita de apa termala, face minuni pentru ten, mai ales daca este sensibil cu tendinte cuperozice.

Poti apela si la infuzii pentru ingrijirea tenului, in functie de tipologia acestuia: musetel pentru ten uscat si sensibil, brusture pentru tenul gras, ceai verde pentru tenul normal.

Daca inca mai astepti ca tratamentele de toamna sa isi faca efectul, incearca sa folosesti un primer, care va „umple” ridurile si imperfectiunile tenului tau, creand un strat uniform la suprafata, peste care fondul de ten se va aseza perfect, reflectand lumina in mod egal.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.