Noutati :

Cu buldozerele in garaje! Primaria Timisoara face noi demolari si ii despagubeste pe timisoreni

3 martie, 2015 - 12:34 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Gata cu garajele din zona Parcului Lidia. Reprezentantii Primariei Timisoara au dat unda verde lucrarilor de renovare a parcului si asteapta vremea buna pentru ca muncitorii sa se apuce de treaba. Totodata, se pregatesc sa demoleze si garajele din zona. Pentru asta insa trebuie sa ii despagubeasca pe timisorenii care isi tin masinile la adapost.

In sedinta consiliului local de marti, alesii vor aproba alocarea a 14.000 de euro drept despagubiri timisorenilor care au garaje langa Parcul Padurice si in zona strazii Vasile Balmus. Fiecare proprietar va primi 2.000 de euro, dupa ce terenurile pe care se afla garajele au fost declarate de interes public. Nu toti proprietarii s-au prezentat insa la negocieri, asa ca urmeaza sa fie acordate si alte despagubiri, pentru 22 de garaje in zona parcului si un garaj in zona strazii Vasile Balmus, de indata ce proprietarii vor accepta propunerile primariei.

Potrivit proiectului de hotarare care ajunge pe mesele consilierilor locali, in zona Parcului Padurice sunt 69 de garaje, iar pe spatiul verde si pe aleile din zona strazii Vasile Balmus mai sunt inca 5 garaje.

„Pentru amplasamentul situat de-a lungul carosabilului pe strada Uranus pe latura de est a Parcului Lidia au fost identificate garajele existente ca facand parte din Bateria nr. 300, compusa din 69 de garaje, iar pentru garajele cu numerele 21, 22, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 32, 35, 36, 40, 44, 46, 49, 53, 54, 57, 60, 62, 63, 65 este inscrisa in contractele de concesiune acordarea de despagubiri pentru proprietarii acestor garaje. Pentru amplasamentul situat in spatiul verde si alei din zona strazii Vasile Balmus au fost identificate garajele existente ca facand parte din Bateria nr. 228, compusa din 5 garaje, iar pentru cele cu numerele 2 si 4 este inscrisa in contractele de concesiune acordarea de despagubiri pentru proprietarii acestor garaje”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Reprezentantii Primariei Timisoara au purtat deja negocieri cu timisorenii care au garaje in zonele respectiva, insa nu au ajuns la un acord comun cu toti. In urma negocierilor, vor fi despagubiti in prima faza doar Sorin Pricop, Emil Plesa, Elena Bago, Lazar Suhareanu, Camelia Bolos, Gheorghe Viorel Ivanciu, Mihaela Donea si Tiberiu si Georgeta Postin.

„Acestora li s-a propus acordarea unei despagubiri de 2.000 de euro/garaj si plata cheltuielilor legate de demolarea constructiilor si radierea lor din cartea funciara. Dintre persoanele invitate nu s-au prezentat la negociere decat cele aratate mai sus, urmand sa se procedeze la o noua invitatie si, respectiv negociere, cu persoanele care nu au fost prezente”, se mai arata in referat.

Asadar, municipalitatea acorda si despagubiri, dar plateste si demolarile. Ramane de vazut in cat timp se vor apuca de modernizarea Parcului Padurice. Potrivit reprezentantilor primariei, contractul pentru executia lucrarilor a fost deja semnat si se asteapta vremea buna, asa ca cel mai probabil saptamana viitoare muncitorii se vor apuca de treaba, spune Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu e in regula sa faceti publice numele posesorilor de garaje ce vor fi despagubiti.

  2. De ce sa nu fie in regula?Au ceva de ascuns proprietarii de garaje?
    Daca nu au nimic de ascuns nu vad care este problema.