Noutati :

Crima care a zguduit Romania. Ucigasul sotilor pe care i-a zdrobit in bataie in parcul din Faget, condamnat la 31 de ani și 4 luni de inchisoare

16 septembrie, 2020 - 11:39 AM
Autor: Redactie      
Categorie: JUSTITIE
2

TIMISOARA. Tribunalul Timis l-a condamnat pe ucigasul de la Faget, Ionel Boldea, la 31 de ani si 4 luni de inchisoare, pentru mai multe infractiuni, printre care omor calificat, tentativa de omor, lovire si alte violente, ultraj si conducerea unui avutovehicul sub influenta alcoolului sau a unor substante.

Ionel Boldea a primit nu mai putin de 7 pedepse:

– 25 de ani pentru omor plus interzicerea dreptului de a comunica cu persoanele vatamate (fratele victimei și fiica victimelor) și de a se apropia de acestea la o distanta mai mica de 100 metri pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei;
– 10 ani și 6 luni pentru tentativa de omor calificat
– 2 ani pentru lovire si alte violente
– 1 an si 6 luni pentru lovire si alte violente
– 2 ani si 6 luni pentru ultraj
– 1 an si 6 luni pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a unor substante
– 1 an pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a unor substante

In sentinta Tribunalului Timis se arata ca se ”contopeste cele sapte pedepse cu inchisoare stabilite prin prezenta sentinta si aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 (douazecisicinci) de ani inchisoare, la care adauga un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (19 ani), respectiv un spor de 6 (sase) ani si 4 (patru) luni inchisoare, rezultand 31 de ani si 4 luni inchisoare, in final inculpatul urmand a executa pedeapsa rezultanta de 30 (treizeci) de ani inchisoare in regim de detentie, ca urmare a aplicarii dispozitiilor art. 60 Cod penal privind maximul general al pedepsei inchisorii”.

Decizia nu este una definitiva, ea putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile.

***

Va reamintim, in dimineata zilei de 3 iulie 2019, doi soti faceau miscare la niste aparate de fitness montate intr-un parc din Faget, cand Boldea s-a napustit asupra lor si i-a batut cu salbaticie. Pe barbat l-a ucis pe loc, iar pe femeie a abandonat-o intr-o balta de sange, iar aceasta s-a stins la spital in bratele medicilor.

Criminalul avea sa se urce mai apoi pe o bicicleta si a mers pana in localitatea Temeresti, unde a incercat sa patrunda cu forta intr-un birt. Inainte de acest moment a atacat alti oameni, aflati intr-un tractor, apoi o batrana ce i-a iesit in cale si pe care a lovit-o cu propriul baston.

Ucigasul a incercat sa se refugieze intr-o locuinta din Temeresti unde i-a cerut gazdei sa-l lase sa foloseasca baia sustinand ca a cazut cu bicicleta. S-a baricadat in baia locuintei, unde politistii l-au incoltit. A incercat sa scape, a fugit in curtea casei unde s-a urcat in masina proprietarului si a demarat in tromba pri portile inchise, aceasta in timp ce politistii trageau asupra lui focuri de arma. A reusit sa scape, a abandonat autoturismul intr-un sant si a fugit in padurea din apropiere. Cateva ore mai tarziu, noaptea, politistii l-au capturat intr-o alta masina pe care o furase si cu care se indrepta spre satul natal Bichigi.

Dupa o saptamana de la teribilele fapte, incatusat, Ionel Boldea a fost pus de politisti sa povesteasca ce-si aminteste la fiecare pas al atacului din parc, sa le arate ce a facut in fiecare moment, si mai ales cum i-a atacat pe cei doi soti. In cadrul reconstituirii, criminalul a fost dus mai apoi la Temeresti si Bichigi, pe traseul urmat pe cand fugea de politisti si pana cand a fost prins.

Iata mai jos imagini de la reconstituirea facuta de oamenii legii impreuna cu Ionel Boldea!

Ionel Boldea a fost atunci arestat preventiv, iar in decembrie 2019 el a fost trimis in judecata, la Tribunalul Timis.

 

VIDEO: George Stefanita

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ala care-a ucis sapte a luat 99 de ani si a iesit dupa 15. Asta iese peste 10. Stati-n casa si votati pasiv pisidi in continuare 😉

    • Va ieși după +/- 24 de ani. Trebuie să stea 270 de luni din care se scad zilele considerate executate pe baza muncii prestate, plus trei amânări (cel puțin), de câte 12 luni, așa că nu mai behăi aiurea!