Noutati :

Cozi uriase si nervi in trafic la Pasajul Jiul din Timisoara! Cum se circula dupa deschiderea santierului? FOTO!

18 iulie, 2016 - 11:03 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
22

TIMISOARA. Deschiderea santierului pentru largirea Pasajului Jiul a dat peste cap traficul intre Gara de Nord si centrul orasului. A fost inchisa inca de dimineata strada Jiul, intre splai si bulevardul Republicii, iar muncitorii s-au apucat sa taie copacii din zona. La fel a fost inchisa traficului breteaua care duce dinspre centru spre Circumvalatiunii pe sub pasajul de cale ferata.

Circulatia este blocata dinspre Gara de Nord spre Pasajul Jiul, iar, in ciuda semafoarelor, soferii care vin dinspre Circumvalatiunii si vor sa faca stanga spre centrul orasului ajung sa vireze la mica intelegere cu cei care sosesc dinspre Gara, intrucat cei mai multi raman blocati in mijlocul intersectiei.

Suntem constienti ca trebuie sa se faca si pasajul asta, dar nu asa. Uitati-va ce coada e. Eu vin din zona garii si coada e trecuta de gara. Trebuie sa se gaseasca o solutie, ca nu ne place sa stam o jumatate de ora numai aici in trafic” a declarat un sofer suparat

Foarte greu se circula, si este doar prima zi. O sa fie teribil cand o sa inceapa lucrarile la pasaj si nu o sa trebuiasca sa ocolim pentru a ajunge in Circumvalatiunii. Daca cei de la Primarie nu vor gasi o solutie, o sa apelam la transportul in comun si sa lasam masinile in garaje” a spus un alt conducator auto

Asta e vina lui Robu. Sa vina si el si sa stea in circulatie cum stam noi aici, sa vedem daca ii convine. Sa gaseasca domnule o solutie cumva. Eu sunt taximetrist si merg mult cu masina. Ce sa-i spun clientului care se grabeste cand ocolesc prin alta zona?” a spus un alt sofer

Reconfigurarea traficului in zona pasajului a fost anuntata inca de saptamana trecuta, cand a sosit si ultimul aviz necesar deschiderii santierului, iar astazi muncitorii s-au apucat de treaba.

Odata cu blocarea strazii Jiul muncitorii au inceput sa taie copacii. In prima faza, cei care sunt mai mari vor fi toaletati, apoi taiati complet din locul unde sunt, fara a fi afectate cablurile care mai trec prin acea zona. Patru dintre arbori, care sunt mai mici, vor fi scosi din pamant si replantati in Parcul Central.

De azi, circulatia intre Splaiul Titulescu si Bulevardul Republicii se desfasoara pe strada Anton Seiler, iar de la 1 august, se inchide complet traficul pe sub Pasajul Jiul pentru cel mult 20 de zile. Dupa aceasta perioada se va merge pe un singur fir intre Calea Circumvalatiunii si b-dul Republicii.

Incepand cu 1 august va intra in vigoare si noul plan de semnalizare care cuprinde modificari de circulatie pe str. Brediceanu, pe Nemoianu si in sensul giratoriu de la Spitalul de Copii, asa cum reiese din harta de mai jos!

harta-modificare-trafic-jiul

Asa cum a stabilit in caietul de sarcini Primaria Timisoara, firma are doi ani la dispozitie sa execute mai multe lucrari in zona, intre care si largirea pasajului.

***

Va reamintim,  Pasajul Jiul va fi largit la cinci benzi de circulatie, in timp ce strada Jiul va fi largita la patru benzi. In zona pasajului vor fi amenajate trotuare si pe o parte si pe cealalta, si vor fi construite si piste pentru biciclisti. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suma alocata pentru asta este de aproape 18 milioane de lei.

PASAJ RUTIER SUBTERAN JIUL

In sens longitudinal, pasajul prezinta o lungime totala de 28,10 m, trece subteran pe sub 3 linii de cale ferata si asigura legatura rutiera intre Calea Circumvalatiunii si strada Jiul.
Pasajul prezinta un gabarit de strada cu 5 benzi de circulatie, 2 benzi spre Circumvalatiunii, si 3 benzi spre bulevardul Republicii.
Pasajul Jiul este compus din rampa Circumvalatiunii, pasajul subteran propriu-zis, si rampa Jiul.
Infrastructura pasajului este formata din doua culee sub forma de cadru inchis. Culeele se vor construi in afara amplasamentului liniilor de cale ferata si vor fi aduse in pozitia finala prin impingere in terasamentul de cale ferata cu ajutorul preselor. Succesiv cu operatiunea de impingere se va indeparta pamantul din interiorul cadrului. Aceasta operatiune nu necesita inchiderea circulatiei feroviare.
Gabaritul masurat pe verticala de la nivelul talpii inferioare a grinzilor principale pana la cel mai apropiat punct din strada pe care o subtraverseaza este de 4,0 m.

AMENAJARI STRADALE

Bulevardul Republicii
Se va pastra geometria din plan orizontal a bulevardului Republicii având in vedere ca circulatia autovehiculelor este asigurata pentru fiecare sens. Sensurile de circulatie vor fi separate prin realizarea unor insule.
Lucrarile de modernizare ale structurii rutiere sunt:
– la intersectia cu bretea 1 ce asigura directia de mers dinspre Bulevardul Republicii spre pasaj Jiul cu sens unic de circulatie;
– la intersectia cu bretea 2 ce asigura directia de mers dinspre pasaj Jiul spre Bulevardul Republicii cu sens unic de circulatie;
– la intersectia cu strada Jiul ce se largeste la 5 benzi si insula directionala centrala.
– statiile pentru mijloacele de transport in comun au fost realizate in solutie de alveola;
– intersectia cu rampa pasajului Jiul se va realiza cu 5 benzi si insula directionala centrala.
Se vor realiza trotuare si piste de ciclisti pe ambele parti ale carosabilului.
Spatiile verzi vor fi reamenajate si vor fi marginite de trotuare prin intermediul bordurilor prefabricate tip 10×15 cm.
-suprafata construita este de 7079 mp;
-suprafata spatii verzi existenta este de 255 mp;
-suprafata spatii verzi  dupa realizarea proiectului este de 255 mp.
Accesele la proprietatile particulare se vor respecta si se vor reabilita ca si trotuarele, in aceeasi alcatuire contructiva.

Strada Jiul
Proiectarea in plan orizontal a strazii Jiul presupune largirea acesteia la patru benzi de circulatie (doua benzi pe sensul de circulatie).
Au fost realizate insule ce delimiteaza sensurile de circulatie pe zonele de intersectii (Strada Jiul – Splaiul Nicolae Titulescu si Strada Jiul – Bulevardul Republicii).
In intersectia dintre Strada Jiul si Bulevardul Republicii au fost create 5 benzi de circulatie. Banda a 5-a are rolul de banda de viraj la dreapta.
S-a realizat centrarea Strazii Jiul pe rampa Jiul.
Se vor realiza trotuare si piste de ciclisti pe ambele parti ale carosabilului.
Spatiile verzi vor fi reamenajate.
– suprafata construita este de 3048 mp;
– suprafata spatii verzi existenta este de 510 mp;
– suprafata spatii verzi dupa realizarea proiectului este de 390 mp.
Accesele la proprietatile particulare se vor respecta si se vor reabilita ca si trotuarele, in aceeasi alcatuire contructiva.

Calea Circumvalatiunii
Proiectarea in plan orizontal a strazii Calea Circumvalatiunii asigura latimea necesara celor 5 benzi de circulatie.
Sensurile de circulatie sunt delimitate de o insula (insula care se continua pâna in intersectia cu Bulevardul Republicii). Insula realizata are si rolul de peron pentru pietoni.
Trecerea de pietoni a fost pastrata pe amplasamentul existent inafara rampei de racordare la pasaj.
Se vor reabilita trotuarele pe ambele parti ale carosabilului.
Spatiile verzi vor fi reamenajate si vor fi marginite de trotuare prin intermediul bordurilor prefabricate tip 10×15 cm.
Suprafata construita este de 3665 mp.
Prin reabilitarea strazii Calea Circumvalatiunii nu se afecteaza suprafete de spatiu verde.
Accesele la proprietatile particulare se vor respecta si se vor reabilita ca si trotuarele, in aceeasi alcatuire contructiva.

Strada Nera
Proiectarea in plan orizontal a strazii Nera nu schimba dimensiunile existente ale acesteia. Latimea strazii Nera ramâne de 7,00 m.
Reabilitarea strazii Nera este necesara datorita racordarii acesteia cu rampa pasajului Jiul.
Se vor reabilita trotuarele pe ambele partii ale carosabilului si se vor realiza piste de ciclisti noi cu sens unic de circulatie cu latimea de 1,0 m.
Pe partea stanga in sensul de kilometrare se va reabilita parcarea existenta.
Spatiile verzi vor fi reamenajate si vor fi marginite de trotuare prin intermediul bordurilor prefabricate tip 10×15 cm.
– suprafata construita este de 1457 mp;
– suprafata spatii verzi existenta este de 200 mp;
– suprafata spatii verzi dupa realizarea proiectului este de 235 mp.

Splaiul Nicolae Titulescu
Proiectarea in plan orizontal a Splaiului Nicolae Titulescu nu schimba dimensiunile existente ale acesteia. Latimea strazii Splaiul Nicolae Titulescu va fi de 9,00 m (1 banda de 4,00 m si o banda de 5,00 m).
Aceasta strada a fost reabilitata pentru asigurarea racordarii dintre Strada Jiul si Splaiul Nicolae Titulescu.
Se vor reabilita trotuarele pe partea stânga si dreapta a strazii si se vor realiza piste de cilcisti cu sens unic cu latimea de 1.0 m. Partea carosabila va fi marginita prin intermediul bordurilor prefabricate tip 20×25 cm.
Trotuarele sunt proiectate cu urmatoarea structura, conform NP 116-04:
– strat de balast cu o grosime de 10 cm;
– strat de balast stabilizat o grosime de 10 cm;
– BA8 – 3 cm grosime.
Spatiile verzi vor fi reamenajate si vor fi marginite de trotuare prin intermediul bordurilor prefabricate tip 10×15 cm.
Elementele geometrice proiectate in plan orizontal respecta prescriptiile prevazute in STAS 10144/3-91 „Strazi. Elemente geometrice. Prescriptii de proiectare”.
Proiectarea verticala a strazii Splaiul Nicolae Titulescu a fost realizata adoptând grosimea de ranforsare a imbracamintii rutiere existente asigurându-se accesul riveranilor la proprietati.
Ranforsarea structurii rutiere existente se va realiza adoptându-se urmatoarea structura rutiera:
– frezarea imbracamintii rutiere existente in vederea corectarii pantelor longitudinale si transversale;
– asternerea unui strat din mixtura asfaltica tip AB 2 cu o grosime cuprinsa intre 6 – 10 cm.Acest strat are rolul de strat de baza si rol de preluare a denivalarilor;
– asternerea unui strat geotextil cu rol antifisura;
– asternerea unui strat de mixtura asfaltica tip BAD 25 in grosime de 7 cm;
– asternerea unui strat de uzura din mixtura asfaltica tip MASF16 in grosime de 5 cm.
Pantele transversale proiectate sunt 2,50%.
Dimensionarea sistemului rutier, s-a realizat in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare si cu ajutorul programului de calcul Calderom 2000.
Colectarea si evacuarea apelor provenite din precipitatii se va realiza prin intermediul sistemului de panta atât transversale cât si longitudinale catre gurile de scurgere atât existente cât si noi.
-suprafata construitaa este de 1983 mp;
-suprafata spatii verzi existenta este de 300 mp;
-suprafata spatii verzi dupa realizarea proiectului este de 310 mp.

Bretea 1 (dreapta pasaj)
Geometria orizontala a bretelei 1 (Bulevard Republicii catre pasaj Jiul) a fost proiectata cu 2 benzi carosabile cu panta unica spre dreapta (in sensul de mers).
Se vor reabilita trotuarele si se vor realiza piste de ciclisti cu sens unic de circulatie cu latimea de 1,0 m. Partea carosabila va fi marginita prin intermediul bordurilor prefabricate tip 20×25 cm.
Spatiile verzi vor fi reamenajate si vor fi marginite de trotuare prin intermediul bordurilor prefabricate tip 10×15 cm.
-suprafata construita este de 1488 mp ;
-suprafata spatii verzi existenta este de 310 mp;
-suprafata spatii verzi dupa realizarea proiectului este de 330 mp.

 

Bretea 2 (stanga pasaj)
Geometria orizontala a bretelei 2 (pasaj Jiul catre bulevardul Republicii) a fost proiectata cu 2 benzi carosabile cu panta unica spre dreapta (in sensul de mers). Latimea benzilor de circulatie este de 3.50 m fiecare.
Se vor reabilita trotuarele si se vor realiza piste de ciclisti cu sens unic de circulatie cu latime de 1.0 m. Partea carosabila va fi marginita prin intermediul bordurilor prefabricate tip 20×25 cm.
Spatiile verzi vor fi reamenajate si vor fi marginite de trotuare prin intermediul bordurilor prefabricate tip 10×15 cm.
Dimensionarea sistemului rutier, s-a realizat in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare si cu ajutorul programului de calcul Calderom 2000.
-suprafata construita este de 1548 mp ;
-suprafata spatii verzi existenta este de 481 mp;
-suprafata spatii verzi dupa realizarea proiectului este de 485 mpInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 22comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Asa a fost si la Michelangelo si acum lumea nu mai carcoteste nimic despre acea zona 🙂
  Acum noua ne trebuie o noua rabdare de fier si apoi noua ne va fi inzecit mai bine.

 2. Cica: „Daca cei de la Primarie nu vor gasi o solutie, o sa apelam la transportul in comun si sa lasam masinile in garaje”.
  Asta e amenintare sau e normalitate?!

 3. Luam biciclete din garaj…….gata cu smiorcăiala

 4. Unde este șantier sunt și cozi. Numai DOBITOCII se enervează.

 5. Numai dobitocii ca tine care nu gandesc, pot sa fie de acord cu idiotenia lui Robu.
  Solutia era sa construiasca traversarea de la Solventul, care ar fi reprezentat o alternativa la Jiu. Dupa aceaa puteau a lucreze la Jiu cat si cum vor…

  • Hai zât. Comentariile după ce este gata. Pana atunci, răbdare si hai sa ne respectam in trafic. Ca nu s-a făcut pana acum, nu a fost ok, ca de ce nu se face???…. Acum ca in sfârșit a început lucrarea, ca de ce nu s-a făcut întâi la Solventul. Bãh, da va mai mulțumește dracu cineva vreodată? Din ce bani sa facă la Solventul? Si cat sa mai fim așteptat? Pana era gata la Solventul este gata la Jiul. Minte de găină au unii frate…..

   • Cu ce bani sa se amenajeze o trecere la Solventu’ … mda poate cu cei 10 mil. de euro pe care „desteptu” de primat i-a dat pe semafoare … acel asa zis sistem de management de trafic … care doar incurca traficul .

 6. Cu banii de pe vapoare desteptule. Azi din cauza tembelului pe care il preaslavesti am prins pe rosu TOATE semafoarele pe rosu pe Take Ionescu!

 7. Suntem in situatia; „toata lumea vrea in RAI dar nimeni nu vrea sa moara” Ttransportul in comun este solutia sau bicicleta pt cei care lucreaza in zona.Sunt turbati cei care nu mai pot devaliza banii pubici.

 8. Asa ca in China sau in Corea de Nord?….

 9. cu bicicleta ca in Olanda ,”desteptule”,scuze daca te simti jignit.
  https://www.facebook.com/cornelia.marin.92/posts/532496886779693

 10. Chiar si pentru un fanatic al Robului, esti penibil… daca vrei sa mearga toti cu bicicleta, de ce sa mai largim pasajul, geniule? Cere-i sa va cumpere la toti fanii biciclete si asa ii place sa strice bani pe prostii. Si sa va umple pistele de semafoare ca oricum ignorati regulile de circulatie. Si daca nu face asta, sa te invarti tot weekendul in jurul statuii din Libertatii pe bicicleta ta tunata! Sa-i faci in ciuda!

 11. incearca xanax.N-aveam cum sa votez cu Robu pt ca nu sunt in tara si nu sunt fanul lui,dar xanax-ul cica face minuni,poate uitati de furtul din banii publici;))

 12. Si legatura dintre xanax si furtul din banii publici e ca?…. Esti cam incoerent mai baiatule… Daca nu esti in tara si nu esti afectat de traficul asta de cacat, dar totusi comentezi aici, nu crezi ca tu ai nevoie de tratament?
  Sau tu ai plecat ca sa te poti plimba bicicleta, ca aici nu aveai loc?

 13. e pe aici unul care l-ar musca de vene pe Robu daca ar putea,omule devii penibil nici cand face ceva nu esti multumit eu cred ca tu esti platit de psd sau de agenturili straine ca prea esti nervos cu nervii vorba omului ia niste xanax.

 14. Stii care e problema orasului asta? Ca au fost o adunatura de tembeli (printre care te numeri) care l-au tinut in functie 16 ani pe Ciuhandu si acum vreti sa faceti acelasi lucru cu Robu, un alt incompetent. Nu sunt fan PSD, nu am votat niciodata PSD. Am votat cu dreapta atunci cand parea sa fie dreapta.
  Schimbarea care tine Timisoara pe loc este ca am trecut de la nimic, la putin si prost. Daca tie niste parliti de palmieri, padurea de semafoare, 2 tramvaie resapate si flota de vaporase care stau degeaba e dovada ca Robu face ceva, pentru mine nu e!
  Oameni mici ca tine si ca expatul de mai sus, nu pot avea decat asteptari mici.

  • asculta gunoi uman ce esti,tembelii astia ca mine nascuti si crescuti in orasul asta iubesc Timisoara cu bune si cu rele si nu o sa le permitem niciodata unora ca tine sa murdareasca numele Timisoarei doar pt. ca ne place sau nu primarul ales,una e sa nu fi de acord cu un om sia cu totul alceva sa arunci cu rahat in orasul meu imbecilule ce esti.

 15. M-a miscat lectia ta de patriotism local ieftin…. Am plans pana acum.
  Cu ce am murdarit numele orasului? Ca am spus ca stagneaza? Ca Ciuhandu si Robu au fost si sunt incompetenti? Mai scoate capul din cutie si uita-te cum au evoluat alte orase, in special din Ardeal. Mergi la Cluj, la Oradea, la Sibiu, nu sta toata ziua sa te bati cu caramida in tzatza ca ce buricul pamantului suntem noi.

  • acuma sunt sigur ca nu esti Timisorean si nu vei fi niciodata,intrebi de vaporase,care oras nu ar fi mandru sa aibe un canal navigabil(singurul din tara) practic face parte din istoria acestui oras si vorbesti de Cluj da tinere numai ca la Cluj elemente asa ca tine sunt f.rare acolo spre bucuria lor sunt mai putine”venituri”iar ceilalti nu-si calca in picioare orasul.

 16. Sa aiba, nu „sa aibe”…
  Timisoara a avut si serviciu de postalion. Sa nu-mi spui ca-ti vine o idee acum!?…
  Vaporasele care circulau mai demult nu erau in cu totul alt context, orasul era mai mic, viteza asteptata de deplasare alta… Acum unde poti sa mergi cu vaporasul? Din Iozefin in Badea Cartan? Ca sa ce? E super OK pentru agrement, dar cam atat! Si pentru asta ajungeau 1-2…
  Una peste alta, esti total neumblat; in Cluj exista o viziune, si o abordare mult diferita decat la noi, de aia s-au si facut atatea acolo…. si am incheiat aici, Nu mai imi pierd vremea cu toti ratatii care se cred nepotii lui Eugeniu De Savoia…

  • da mai dute la Cluj mai baiatule si lasane pe noi asa cum suntem ca nu v-am napadit noi orasele ci „transferul” s-a facut invers,spui ca la Cluj exista o viziune, halal viziune cand se taiau salariile romanilor si era criza Clujul premierului Boc primea bani de la buget 50 milioane euro pt. stadion adica din buzunarul nostru ,asta da viziune.

 17. erau in cu totul alt context sau nu erau ca nu mai intelege nimeni dar vad ca sti sa-i corectezi pe altii…..

  „Vaporasele care circulau mai demult nu erau in cu totul alt context”,ce cretin dar de traditie ,de istorie de agrement pt. turisti toate astea nu-ti spun nimic, ratatule.