Noutati :

Copiii mai multor VIP-uri locale bat la portile Baroului Timis! Testul grila de accedere la examenul de intrare in avocatura, conceput dupa principiul “cozonacul e din ce in ce mai mic”

11 octombrie, 2012 - 10:59 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
1


TIMISOARA. Examenul de primire in profesia de avocat, sesiunea octombrie 2012, a inceput in aceasta saptamana cu testul grila eliminatoriu. Introdus ca proba de preselectie a candidatilor inca de anul trecut, printr-o decizie de ultim moment al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, testul grila s-a dovedit un obstacol greu de trecut pentru majoritatea pretendentilor la o roba de avocat, dar mai ales pentru cei care erau pregatiti sa “faca totul” pentru a fi acceptati in aceasta casta profesionala.

Candidatii vor sustine, intr-o prima faza, o proba eliminatorie de tip grila, in care vor fi 100 de  intrebari, si cei care vor reusi sa dea raspunsuri corecte la minim 70 de intrebari vor  promova intr-o a doua faza, in care vor fi examinati in mod clasic, la alte trei probe de concurs”, ne-a declarat unul dintre membrii Consiliului Baroului Timis.

In acest an, nu mai putin de 161 de licentiati in Drept bat la portile Baroului Timis, unii pentru a doua sau a treia oara consecutiv, si au sustinut luni, 8 octombrie, testul grila eliminatoriu. De asemenea, alti 128 de candidati din Arad si Caras-Severin dau examenul tot la Timisoara.

Printre acestia ii regasim pe Anas Jabri Tabrizzi, fiul “regelui” caselor de schimb valutar din Timisoara, Ahmed Jabri Tabrizzi, Mihnea Vlad Epure, fiul cunoscutei jurnaliste Lia Lucia Epure, Vlad Branzan, fiul fostului ministru al Sanatatii, Ovidiu Branzan, Adelina Ziele, fosta sotie a atacantului senegalez de la Poli, Gueye Mansour, Ana Maria Lungocea, fiica judecatoarei Cornelia Lungocea si multi alti copii de vipuri locale.

Deocamdata, nu se cunoaste rezultatul temutului test grila, insa candidatii care s-au prezentat la examen si in 2011 spun ca gradul de dificultate a intrebarilor din acest an a fost mult mai mare.

Grila obligatorie de anul acesta a fost mult mai grea decat cea de anul trecut, cu multe intrebari cu doua raspunsuri exacte! Nu stiu cati dintre avocatii consacrati din Timis ar trece-o! Sper ca am facut peste 70 de puncte, altfel revin la anul”, ne-a declarat cu umor un candidat care asteapta cu sufletul la gura rezultatul de la testul grila.

Surse din lumea avocaturii previzioneaza ca testele grila inventate de UNBR vor fi tot mai dificile pentru a se limita numarul celor ce intra in profesie.

La Congresul avocatilor din acest an, care s-a tinut in iunie, la hotelul Marriott din Bucuresti, unul dintre sefii barourilor din tara a afirmat ca, in avocatura, cozonacul e din ce in ce mai mic! Cu alte cuvinte, s-a sugerat limitarea numarului de avocati stagiari, pentru ca altfel se va ajunge la o impartire nedorita a clientelei”, ne-a dezvaluit un avocat din Baroul Timis.

Rezultatele testului grila se vor afisa imediat dupa ce vor fi trimise de la Bucuresti, urmand ca toti cei care raman in cursa pentru un loc in barou sa mai sustina examene la Drept Civil, Drept de procedura civila, Drept Penal, Drept de procedura penala si Organizarea si exercitarea functiei de avocat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „Printre acestia ii regasim pe Anas Jabri Tabrizzi, fiul “regelui” caselor de schimb valutar din Timisoara, Ahmed Jabri Tabrizzi, Mihnea Vlad Epure, fiul cunoscutei jurnaliste Lia Lucia Epure, Vlad Branzan, fiul fostului ministru al Sanatatii, Ovidiu Branzan, Adelina Ziele, fosta sotie a atacantului senegalez de la Poli, Gueye Mansour, Ana Maria Lungocea, fiica judecatoarei Cornelia Lungocea si multi alti copii de vipuri locale.”
    Na, faceţi discriminări aiurea… E normal să vrei să nu faci nimic şi să câştigi căruţe de bani, aşa ne învaţă şi ortodoxia… cei din urmă, etc…, cei săraci cu duhul, etc… că a lor e împărăţia, etc. Am ajuns în RAI, cool!!!