Continuitate sau…?!

Una dintre cele mai mari baliverne pe care o inghitim cu polonicul este celebra expresie: „sa asiguram continuitate…”!  Politicienii au nevoie de continuitate pana cand reusesc sa-si “formeze”, dupa chipul si asemanarea lor, un succesor, la fel procedeaza si presedintii de federatii sportive, presedintii de asociatii de proprietari sau chiar si primarii. Ce s-ar intampla daca succesorul ar fi un opozant vehement? Este posibil sa scormoneasca activitatea predecesorului si sa-i faca acestuia o surpriza nu tocmai placuta. in acest caz, ar exista posibilitatea sa intelegem mecanismele si dedesubturile matrapazlacurilor dintr-o perioada in care un “ex” n-a dat socoteala nimanui, acesta simtindu-se “stapan” sau “mosier” peste “averea” statului sau a comunitatii. Ce s-ar fi intamplat daca, de exemplu, Rodica Vlad l-ar fi detronat pe Gheorghe Ciuhandu, fiind de notorietate “simpatia” reciproca. Ce s-ar fi intamplat daca Gheorghe Popescu i-ar fi luat locul lui Mircea Sandu dupa un scandal mediatic presarat cu epitete dure? Ce s-ar fi intamplat daca Traian Basescu ar fi fost detronat de Mircea Geoana? De ce nu sunt partizanul continuitatii? Pentru ca, spre deosebire de oricare alta tara din lume, la noi, continuitatea inseamna inradacinarea sistemelor bolnavicioase, inseamna ciolanul de ros pentru urmatorii 4 sau 5 ani, inseamna perpetuarea cumetrizarii si ridicarea acesteia la rang de “politica pe termen scurt si mediu”, inseamna accesul la robinetul de unde si daca nu curge, tot picura cate ceva, si, nu in ultimul rand inseamna sfidarea celor care au fost “impotriva”.

Una dintre cele mai mari baliverne pe care o inghitim cu polonicul este celebra expresie: „sa asiguram continuitate…”!  Politicienii au nevoie de continuitate pana cand reusesc sa-si “formeze”, dupa chipul si asemanarea lor, un succesor, la fel procedeaza si presedintii de federatii sportive, presedintii de asociatii de proprietari sau chiar si primarii.

Ce s-ar intampla daca succesorul ar fi un opozant vehement? Este posibil sa scormoneasca activitatea predecesorului si sa-i faca acestuia o surpriza nu tocmai placuta. in acest caz, ar exista posibilitatea sa intelegem mecanismele si dedesubturile matrapazlacurilor dintr-o perioada in care un “ex” n-a dat socoteala nimanui, acesta simtindu-se “stapan” sau “mosier” peste “averea” statului sau a comunitatii. Ce s-ar fi intamplat daca, de exemplu, Rodica Vlad l-ar fi detronat pe Gheorghe Ciuhandu, fiind de notorietate “simpatia” reciproca. Ce s-ar fi intamplat daca Gheorghe Popescu i-ar fi luat locul lui Mircea Sandu dupa un scandal mediatic presarat cu epitete dure?

Ce s-ar fi intamplat daca Traian Basescu ar fi fost detronat de Mircea Geoana? De ce nu sunt partizanul continuitatii? Pentru ca, spre deosebire de oricare alta tara din lume, la noi, continuitatea inseamna inradacinarea sistemelor bolnavicioase, inseamna ciolanul de ros pentru urmatorii 4 sau 5 ani, inseamna perpetuarea cumetrizarii si ridicarea acesteia la rang de “politica pe termen scurt si mediu”, inseamna accesul la robinetul de unde si daca nu curge, tot picura cate ceva, si, nu in ultimul rand inseamna sfidarea celor care au fost “impotriva”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.