Noutati :

Consulat al Moldovei inaugurat in Timisoara. Institutia va sprijini si consilia basarabenii din vestul Romaniei

21 august, 2011 - 12:01 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Basarabenii din zona de vest a tarii vor putea sa primeasca spijin in problemele intalnite de la noul Consulat al Republicii Moldova, ce va fi inaugurat la sfarsitul lunii august la Timisoara.

Sediului Consulatului Onorific al Republicii Moldova din Timisoara va fi inaugurat in 31 august. El va fi situat pe Bulevardul Revolutiei din 1989, la numarul 20.

Consulatul Onorific al Republicii Moldova asigura, in mod firesc, sprijin si consiliere pentru toti basarabenii din regiunea de Vest a Romaniei.

„Prin existenta acestui Consulat Onorific, relatiile dintre cetatenii Republicii Moldova si Romania vor primi o noua dinamica, in sensul intensificarii schimburilor culturale, academice, economice, precum si realizarii unor proiecte in spiritul relatiei speciale dintre Republica Moldova si Romania, conferite de comunitatea de limba, istorie, cultura si traditii. Deschiderea Consulatului Onorific de la Timisoara reitereaza dezideratul integrarii europene a Republicii Moldova, Romania fiind un veritabil sustinator al apartenentei noastre la marea familie  europeana”, a precizat prof.univ.dr. Silviu Sofronie, Consul Onorific al Republicii Moldova in Romania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Deci se inchide consulatul Germaniei si se deschide cel al Republicii moldova? Ha ha ha ha ha … suntem cotropiti … Ha ha ha ha ha ha … E clar, emigrez in Ungaria … Ha ha ha ha ha … La anu’ ne vedem la Mako … 🙂 Voi veti veni din … moldova Mare … ha ha ha ha ha 🙂

  2. schimburi culturale? spui moldova si tragi apa!