Noutati :

Consilierii judeteni isi mentin decizia de organizare a unui referendum pentru desfiintarea judetului Timis, desi prefectul le-a cerut s-o revoce

4 august, 2011 - 12:50 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Prefectul de Timis, Mircea Bacala, are culoar liber pentru a ataca in contencios administrativ hotararea Consiliului Judetean Timis de organizare a unui referendum pentru desfiintarea judetului Timis.

Mircea Bacala, prefectul de Timis, le-a solicitat consilierilor judeteni sa revoce hotararea CJT nr. 96/2011 privind organizarea unui referendum in judetul Timis pe motiv ca respectiva hotarare nu are aviz juridic. Numai ca alesii locali nu au fost de acord cu aceasta solicitare si au respins recursul gratios al reprezentantului Guvernului in teritoriu.

Inainte de a vota, consilierii judeteni s-au contrat pe acest subiect. Era cat pe ce ca solicitarea prefectului sa nu fie supusa votului si amanata pana la plenul urmator, in luna septembrie.

Propun sa nu fim de acord cu solicitarea prefectului. La interviul pe care l-a avut recent premierul Emil Boc, acesta a spus ca luni se va discuta in coalitie reorganizarea teritoriala a Romaniei. Deci avem o baza pentru organizarea referendumului„, a spus Adam Craciunescu (PSD), vicepresedinte al CJT.

Solicitarea prefectului nu are un proiect de hotarare, eu stiu ca trebuie sa votam proiecte de hotarare aici„, a spus si Marius Carceie, consilier judetean al PNTCD.

Nadastean nu face pe desteptul, Nadastean va spune ce zice lege, fie ca mie personal imi convine, fie ca nu imi convine. Prefectul vine aici cu o solicitare. Noi nu dam acum hotarare de revocare a hotararii anterioare, decat daca dumneavoastra hotarati revocarea„, a intervenit Petrisor Nadastean, secretarul CJT.

Dupa toate aceste contre intre consilierii judeteni, Constantin Ostaficiuc, presedintele CJT, a propus sa amane pentru plenul urmator discutarea solicitarii prefectului, mai ales ca nu exista un proiect de hotarare asa cum solicitase Marius Carceie.

Propunerea lui Ostaficiuc a fost respinsa, iar consiliarii judeteni au trecut la vot nu inainte de a se incurca in tastele de la votul electronic. Ba mai mult, Sorin Supuran (PNL) a cerut liderului CJT sa ii spuna ce tasta corespunde fiecarei optiuni de vot. In final au fost 18 voturi impotriva solicitarii prefectului de a revoca hotararea anterioara de organizare a referendumului, restul consilierilor (cei ai PDL) nu au votat deloc.

Asadar, solicitarea prefectului a fost respinsa, iar in cazul in care Mircea Bacala nu va ataca in justitie proiectul de hotarare privind organizarea unui referendum in judetul Timis, scrutinul este programat sa aiba loc in data de 18 septembrie. Insa si aici este o problema, Consiliul Judetean nu are banii necesari organizarii acestui referendum.

Initiatorii trebuie sa organizeze referendumul, nu stiu din ce bani pentru ca rectificarea se face dupa data de 20 septembrie„, a mai spus Ostaficiuc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Corect, initiatorii refendumului sa-l plateasca! Eu ca cetatean nu sunt de acord cu referendumul asta stupid, ma intreaba inainte, mai fac un refendum pt asta? Nu, dar at de ce sa il platesc ca si contribuabil?

    • Alo … activistule bashescian … mai usor cu propaganda! Cand „tatuca” bashescu zicea ca reduce numarul parlamentarilor ca sa reduca coruptia, ai zis ca e bun referendumu’. Acum cand reorganizarea administrativa foarte costisitoare, gandita de neuronul „vandut” bashescian, este supusa referendumului, tot tu te dai victima. Hai bau ca „macaie”.