Noutati :

Conducerea Judecatoriei Sannicolau Mare, preluata de un magistrat de la Curtea de Apel Timisoara specializat in procedura insolventei

25 august, 2013 - 09:07 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
2

SANNICOLAU MARE. Dupa scandalul de camatarie de la Judecatoria Sannicolau Mare, care a dus la revocarea din functia de presedinte a judecatoarei Liliana Brad, instanta de pe Aranca inca nu si-a gasit un conducator stabil, care sa-si duca un mandat pana la capat.

Astfel, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, recent, eliberarea din functia de presedinte al Judecatoriei Sannicolau Mare a succesorului Lilianei Brad, magistratului Daniel Marcu, si transferarea acestuia la Judecatoria Timisoara, in timp ce functia vacanta a fost preluata, cu delegatie, de judecatorul Nasz Csaba Bela, de la Curtea de Apel Timisoara.

Este adevarat, in urma deciziei CSM, domnul judecator Nasz Csaba Bela a preluat conducerea Judecatoriei Sannicolau Mare. Delegarea sa in aceasta functie este pe o perioada de sase luni si nu este exclus, cum se intampla de obicei, ca mandatul sa fie prelungit pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea functiei”, ne-a confirmat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Mircea Cretu.

Noul presedinte al Judecatoriei Sannicolau Mare a mai avut o tentativa de preluare a sefiei unei instante locale, respectiv a Judecatoria Faget, in luna mai a.c., insa a fost “invins” la puncte de judecatorul Cristian Blaga, care a venit de la Judecatoria Lapus. Specializat in procedura insolventei, Nasz Csaba Bela si-a inceput cariera ca judecator penalist, postura din care, la Judecatoria Timisoara, a pledat cu argumente ale CEDO pentru libertatea de exprimare, respingand pe banda rurala acuzatiile de insulta si calomnie la adresa jurnalistilor.

De partea cealalta, fosta presedinta a Judecatoriei Sannicolau Mare, Liliana Brad, si-a pierdut functia in 2010, dupa ce a imprumutat suma de 28.000 de euro de la doua persoane, pe care a refuzat sa-i mai dea inapoi. Mai mult, in momentul in care cele doua persoane au decis chemarea in judecata pe sefei instantei pentru a o obliga sa restituie banii imprumutati cu cativa ani in urma, Liliana Brad a refuzat sa inregistreze cererile. Dupa sase luni, petitionarii au solicitat explicatii pentru ingradirea accesului la justitie si au sesizat Inspectia judiciara a CSM. In urma verificarilor, Liliana Brad a fost acuzata de exercitarea cu rea-credinta a functiei, a fost demisa si mutata disciplinar, timp de trei luni, la Judecatoria Bozovici.

Ca un paradox, daca fosta presedinta si-a pierdut functia pentru o datorie de 28.000 de euro, inlocuitorul sau are, conform declaratiei de avere, o datorie mult mai mare, de aproape 70.000 de euro, insa nu la camatari, ci la o institutie bancara…



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. o justitie de spagari,hoti si manjiti politic!

  2. Articol malitios.

    As fi curios daca, paradoxal, Dl. Ilas care a scris acest articol nu are un imprumut la o institutie bancara…