Noutati :

Concurs national de dramaturgie, la Teatrul National Timisoara!

2 februarie, 2017 - 10:37 AM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Teatrul National din Timisoara lanseaza o noua editie a Concursului National de Dramaturgie, competitie care se adreseaza dramaturgilor de limba romana, debutanti sau consacrati, din Romania sau din diaspora.

CITESTE SIProtest la Timisoara, cu ceai cald, fata de deciziile Guvernului privind legile justitiei. Au iesit si studentii! 

Editia 2017 a Concursului National de Dramaturgie provoaca autorii sa isi concentreze propunerile asupra naratiunii. Originalitatea, coerenta si ineditul povestii sunt principalele criterii de selectie.

Tema editiei de anul acesta a Concursului National de Dramaturgie este IDENTITATEA, un concept care poate fi valorificat in intreaga sa plurivalenta.

CITESTE SIFamilie disperata in Timis. Un tanar a disparut de mai bine de o luna si este de negasit 

Concurentii vor transmite un sinopsis care va cuprinde prezentarea subiectului (firul epic), precum si maximum zece pagini de text (1 sau 2 scene). in aceasta etapa NU se trimit texte in forma integrala.

Data limita pentru expedierea propunerilor este duminica, 9 aprilie 2017.

Juriul va selecta un numar de cinci proiecte. Data limita pentru selectie este 23 aprilie 2017.

CITESTE SI: Timisoara, intre cele mai sigure orase din Romania. Pe ce loc e capitala Banatului?

Propunerile selectate vor fi cercetate in cadrul atelierelor de dramaturgie din cadrul Festivalului European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti, in perioada 14-25 mai 2017.

In perioada 26 mai – 30 octombrie 2017, dupa finalizarea atelierelor, cei cinci autori vor scrie piesele integral. Data limita pentru expedierea celor cinci texte rezultate este 31 octombrie 2017.

In luna noiembrie 2017, piesele vor fi prezentate in spectacole-lectura, in spatiile Teatrului National. Dupa vizionarea spectacolelor-lectura, juriul va desemna un text castigator.

Premiul este reprezentat de montarea piesei la Teatrul National in cursul anului 2018.

Materialele inscrise in concurs vor fi trimise intr-un plic cu mentiunea „pentru Concursul National de Dramaturgie „, pe adresa: Teatrul National, Str. Marasesti nr. 2, 300086 Timisoara, Romania.

CITESTE SI: Se fac angajari la Primaria Timisoara. Vezi daca te incadrezi! 

Plicul expediat va contine urmatoarele :
Ø sinopsisul textului si un extras de maximum 10 pagini in format digital (fara mentionarea autorului)
Ø sinopsisul textului si un extras de maximum 10 pagini in format tiparit (fara mentionarea autorului)
Ø un al doilea plic pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic – sigilat – va contine numele si datele de contact ale autorului si va fi deschis de juriu doar dupa desemnarea textelor finaliste.

Participantii la selectie vor fi de acord cu urmatoarele:
Ø Sinopsis-urile si extrasele de text vor fi tehnoredactate in format electronic, cu diacritice.
Ø Materialele inaintate pentru concurs nu vor fi returnate autorilor.
Ø inscrierile care vor contine coordonatele autorilor altfel decat in plic sigilat vor fi descalificate.
Ø Orice text facut public anterior (montat, publicat, inregistrat audio etc.) si inscris in concurs sub pseudonim va fi respins.

Date de contact: [email protected]
tel.0256 201 288 / 0745 508 595Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...