Centura Sud, peste soseaua Timisoara – Moravita. S-au montat grinzile de pe deschiderea principala la pasajul dinspre Sag

TIMISOARA. Operatiune importanta pe santierul Centurii de Sud de la Timisoara. La sfarsitul saptamanii, muncitorii au lucrat la montarea grinzilor principale ale pasajului peste Drumul National 59, la iesirea din oras catre Sag.

CITESTE SI: Centura Mica din jurul Timisoarei, la ultimii kilometri inainte de inchiderea completa. A fost aprobata documentatia pentru inca un segment

Conform DRDP Timisoara, pana in acest moment, au fost instalate 57 de astfel de elemente de constructie din totalul de 239 cate vor fi montate pe intreg traseul variantei de ocolire sud.

Soseaua este gata doar 47% si, conform termenului limita de finalizare prelungit, ar trebui sa fie completa pana in decembrie.

La finele saptamanii trecute, au fost montate grinzile principale ale Centurii de Sud peste DN 59 spre Sag. Au fost ridicate 5 grinzi, a cate 26.5 metri lungime. In cursul saptamanii anterioare, s-au montat si grinzile de pe deschiderea principala la pasaj de la km 8, in zona localitatii Chisoda. Pana cum, au fost montate 57 grinzi din totalul de 239 de pe traseul centurii.
Continua lucrarile la pasajul din zona Freidorf, punctul de unde incepe varianta de ocolire pe partea de sud a Timisoarei„, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

De altfel, cei de la DRDP explicau in urma cu cateva zile pentru opiniatimisoarei.ro ca cele mai avansate interventii se fac in aceasta parte de traseu, in Freidorf, unde se amenajeaza un sens giratoriu catre Parcul Industrial al Timisoarei, respectiv pasajul peste drumul judetean catre Utvin – Sanmihaiu Roman.

CITESTE SI: La un an de la semnarea contractului de proiectare, pasajul din Freidorf inca isi asteapta consolidarea. In acest ritm, modernizarea nu se va sincroniza cu conexiunea la Centura Sud Timisoara

In cursul lunii februarie, antreprenorul de pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud s-a axat pe realizarea structurii viitorului pasaj din zona Freidorf, unde este kilometrul 0 al centurii.

Pe primul kilometru al acestui sector se va amenaja un sens giratoriu intre centura, str. Paul Morand si un acces la unitatile economice din zona industriala, precum si un pasaj peste drumul judetean dintre Timisoara si Sanmihaiu Roman„, transmiteau zilele trecute pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a centurii sud Timisoara a fost prelungit, in toamna anului trecut, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul acesta.

Lucrarea pentru construirea centurii de sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, e executata de catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. McVid spune:

  maine-poimaine ii da drumu’

 2. bau bau spune:

  Dacă anul ăsta începe șoseaua rapidă Oradea-Arad pariez pe oricât că este gata înaintea acestui drum de țară de pe moșiile primarilor psd-isti din Giroc, Șag, Parţa și Sâmihaiu Român care nu va fi gata nici în 2024 !!

 3. SPREITZER FLORIN spune:

  Au deja intirziere de 360 zile e de ris.