Centura Mica din jurul Timisoarei, la ultimii kilometri inainte de inchiderea completa. A fost aprobata documentatia pentru inca un segment

TIMISOARA. Centura Mica ce ocoleste Timisoara prin localitatile invecinate, o alternativa la Centura orasului aflata inca in lucru, se indreapta spre ultima etapa inainte de finalizare.

CITESTE SI: Una dintre cele mai periculoase intersectii de pe drumul Timisoara – Moravita se amenajeaza. Se cauta un constructor

Consiliul Judetean Timis a aprobat miercuri documentatia pentru tronsonul Sag – Sanmihaiu Roman, preluat de CJT pentru a fi modernizat. Vorbim de nici 7 km care vor completa cercul rutier pentru trafic usor din jurul Timisoarei.

Conform Studiului de Fezabilitate, costul lucrarilor se ridica la 21.904.962 de lei cu TVA, adica aproape 4,4 milioane euro.

Lucrarile ar trebui sa dureze cel mult o jumatate de an, se arata in documentatia aprobata de consilierii judeteni.

Urmatorul pas va fi lansarea unei licitatii pentru gasirea unui constructor.

Cat priveste cealalta bucatica lipsa din centura alternativa completa, intre Giroc si Mosnita Veche, aceasta se afla in proiectare si vor incepe in scurt timp lucrarile de modernizare.

Opiniatimisoarei.ro a scris in exclusivitate, in urma cu aproape 7 ani, despre oportunitatea construirii unei centuri alternative a Timisoarei, care sa ocoleasca orasul prin comunele invecinate. De atunci, s-au facut deja investitii importante si s-au pus in miscare mecanismele care permit ca, nu peste mult timp, in jurul orasului sa existe un inel aproape complet dedicat traficului usor.

Mai mult, in ultimii ani, edilii au constientizat ca o centura de viteza a Timisoarei, chiar daca ar fi construita in cel mai scurt timp, nu poate fi solutia tuturor problemelor comunitatilor de la periferii si ca oricum vor avea nevoie de drumuri de legatura cu localitatile invecinate, care sa permita nu doar accesul mai rapid, ci si o dezvoltare teritoriala mai armonioasa.

Iata ca s-au facut si continua sa se faca pasi importanti pentru inchidere acestei Centuri Alternative sau Centura Mica a Timisoarei, dupa ce, de-a lungul anilor, mai multe segmente de drumuri comunale au fost preluate de Consiliul Judetean pentru a putea fi modernizate.

Va reamintim, in anul 2015 s-a dat drumul la circulatie pe soselele Bucovat – Mosnita Veche si Dudestii Noi – Sanandrei, in 2016 a fost dat in folosinta inca un segment intre Sacalaz si Sanmihaiu Roman si s-au pus bazele pentru modernizarea altor portiuni sub coordonarea Consiliului Judetean.

In anul 2018, mai multe sectoare de drum comunal au fost ridicate la rang de drum judetean pentru a putea fi realizate investitiile de catre CJT, intrucat bugetele primariilor din jurul orasului n-ar fi putut acoperi costurile ridicate cu astfel de lucrari.

In acest moment sunt in stadiu foarte avansat lucrarile intre Dudestii Noi si Sacalaz, iar tronsonul dintre Giroc si Mosnita este in faza de proiectare.

Va ramane, asadar, in asteptare licitatia pentru segmentul Sag – Sanmihaiu Roman, iar odata ce va fi asfaltat si acesta, Centura Mica va fi completa. Aceasta intrucat Sanandrei – Cerneteaz – Giarmata si Ianova e un tronson de pe care poate prelua traficul Centura de Nord, mai ales ca se construieste o noua descarcare de pe soseaua de mare viteza.

CITESTE SI: Lucrari ‘in forta’ la cea de-a treia descarcare de pe Autostrada Vestului, la Timisoara, abia din martie. Constructorul poate trece la relocarea retelelor electrice

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. alin tm spune:

  Si sa se faca un sens giratoriu in Sanmihaiu Roman cu vi de la Dinias spre SR inainte de pod!

 2. Sale spune:

  Tronsonul Dudestii Noi – Sacalaz e departe, departe de a fi gata. Degeaba e colorat cu verde. Rosu e culoarea potrivita. Podul de la Sacalaz peste Bega veche este in starea initiala, adica nici nu s-a atins nimeni de el.

 3. Xxx spune:

  Chiar sunt curios, dacă cineva, care vrea sa meargă de la Remetea la Sacalaz, chiar o ia pe “centura” … s.a.m.d … probabil, nu ….

 4. Doru spune:

  În Mosnita Veche ar trebui sa ocolească centrul satului. Nu vrem acel trafic infernal prin fata caselor ! Avem copii, este periculos!

 5. Stefi spune:

  De la Giroc cred ca trebuia sa selege de drumul ce se face acum si leaga chisida de-a lungul caii ferate