La un an de la semnarea contractului de proiectare, pasajul din Freidorf inca isi asteapta consolidarea. In acest ritm, modernizarea nu se va sincroniza cu conexiunea la Centura Sud Timisoara

TIMISOARA. Asteapta Primaria Timisoara dupa constructorii de la Centura Sud sau invers? Pasajul Slavici aflat la iesirea din Timisoara catre zona Polona – Utvin, respectiv Parcul Industrial al orasului de la fosta Fabrica de Zahar, neatins la un an de la semnarea contractului cu firma de proiectare.

Prin vecinatatea acestuia va trece Varianta de Ocolire Sud, aflata in lucru, pasajul asigurand un viitor acces la centura dinspre drumul judetean, dinspre cartierul Freidorf catre iesirea din oras si invers, dar si catre zona industriala.

CITESTE SI: Abonamentele Timpark se pot cumpara din 21 martie, la Timisoara. Pentru parcarile de cartier, dintre blocuri, trebuie mers fizic la ghiseu 

Chiar daca se misca greu, per ansamblu, italienii care fac centura s-au concentrat in zona Freidorf in ultimele luni, iar Primaria Timisoara nu se grabeste, asa ca cele doua lucrari sunt in pericol sa nu-si sincronizeze momentul realizarii conexiunii de la strada Ovidiu Cotrus.

In aprilie, Bridge Consult primea contractul de 97.907 lei si ordin sa se apuce de treaba. Avea la dispozitie exact 4 luni sa faca proiectarea viitoarei modernizari a podului Ioan Slavici, peste calea ferata.

Din vara si pana acum, reprezentantii primariei sustin ca au cerut mai multe modificari de solutii, dar ca se pregateste sa inainteze documentatia Consiliului Local spre aprobare.

Proiectul a fost transmis spre aprobare in Comisia Tehnico-Economica, care a cerut mai multe modificari de solutii. Aceste modificari au fost facute si documentatia a fost retrimisa spre aprobare. Dupa ce va primi acest aviz, proiectul va intra spre aprobare in sedinta Consiliului Local„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara Bogdan Marta.

Modernizarea podului de la fosta Fabrica de Zahar e oricum o chestiune de durata, dat fiind faptul ca, odata aprobata proiectarea, trebuie organizata o licitatie pentru gasirea unui constructor care sa realizeze lucrarea de reabilitare si consolidare.

Conform planului de refacere, pasajul din zona Freidorf va avea doua benzi pe sens, trotuare si va avea si piste de biciclete. Se va lucra si la retelele edilitare, de iluminat public, gaz, apa, canalizare, dar in zona urmeaza sa fie amenajate si zone verzi.

Pasajul care asigura trecerea dinspre oras catre zona Frabricii de Zahar, dar si catre Utvin si Sanmihai, a fost inaugurat in anul 1982. Pe pod sunt amplasate si liniile de tramvai pe care odata circulau garniturile de pe linia 3, dezafectata de ani buni.

In ceea ce priveste Centura Sud, gradul de realizare a ajuns la 47%, insa ritmul de lucru nu e prea grozav. Conform prelungirii termenului de finalizare, aceasta ar trebui sa fie gata in decembrie.

CITESTE SI: Mobilizare la kilometrul 0 al Centurii de Sud la Timisoara. Soseaua este gata 47%. Foto

Iata ultimele imagini de pe intreg traseul Variantei de Ocolire Sud!

VIDEO: Adisan

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Hyfyu spune:

    Cea mai comuna problema la vacxinati sunt durerile musculare si probleme cardiace. cel putin jumate din ei au avut sau au parte de asa ceva. plus lipsa energie, forta..
    Stie becali ce zice cand zice ca fotbalistii vaxinati nu mai pot sa alerge.. doctorii ne-au tradat. desi multi vad ce se intampla, prefera sa taca pentru 30 de arginti. ei nu-si dau seama ca si ei si copiii lor vor fi afectati. chiar daca acum scapa, operatiunea abia a inceput

  2. Bocsig spune:

    Oricum acest proiect nu a fost sincronizat cu centura, nici nu s-a gandit cineva la o corelare. pentru ca centura trebuia sa fie gata deja – deci era cam imposibil sa termine si pasajul Freidorf chiar daca il incepeau anul trecut. Asa cum nu s-au gandit la centura nici cand, acum 2 -3 ani, au facut studii si au licitat refacerea completa pe Stan Vidrighin/Buziasului pe unde trec toate TIR-urile – stiind clar ca nu are cum sa fie gata centura, deci TIR-urile se vor aglomera pe o singura banda