Noutati :

Centura de Sud, ‘atacata’ din 12 puncte, cu peste 150 de muncitori, ingineri si tehnicieni, la Timisoara. Stadiul lucrarilor pe traseu. Foto

29 mai, 2020 - 10:54 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
6

TIMISOARA. Se lucreaza in ritm sustinut pe santierul viitoarei sosele de centura sud, la Timisoara.

CITESTE SI: Traseu de drumetie, planuit pentru biciclisti. Ruta va incepe in apropiere de Timisoara 

80 de utilaje sunt la treaba pe traseu, iar italienii de la Tirrena Scavi lucreaza cu peste 150 de oameni, muncitori, topografi, ingineri, tehnicieni si alti colaboratori.

Dacă anterior anunțam că echipele antreprenorului Tirrena Scavi sunt mobilizate în principal în zonele localităților Utvin, Moșnița Nouă și Ghiroda, săptămâna aceasta s-a reactivat și frontul de lucru de pe raza comunei Giroc. La km 11+576 a început forarea pilelor și coloanele culeei 2.

Începem traseul șantierului de la Utvin. De la km 0+600 a început curățarea terenului de betoane și de șinele dezafectate ale unei foste linii CFR, iar câțiva kilometri mai departe continuă decopertarea stratului vegetal, până spre km 5+400 (nodul rutier cu DN 59). De la km 2+820 la km 3+100, s-a realizat stabilizare cu dorosol.

În zona comunei Moșnița Nouă, la km 18+177 s-a terminat de betonat ultima pilă, iar echipa s-a mutat la forajele de la Giroc. Pe sectorul km 19+300 – km 20+700 a fost făcută stabilizarea cu dorosol și s-a lucrat la decopertarea stratului vegetal din zona parcării de scurtă durată de la km 19+870.

La Ghiroda, la km 24+740 (malul canalului Bega) a început amenajarea platformelor pentru podul provizoriu, s-au betonat platformele și s-a făcut umplutura pentru a stabiliza malurile.

Cercetările arheologice de la situl 5, de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, au fost încheiate, iar echipele Muzeului Național al Unirii Alba Iulia s-au mutat la situl 7, aflat la km 4+132 – km 4+500, între Utvin și DN 59 (Timișoara – Moravița).

Lucrările au fost atacate în 12 puncte pe traseul viitoarei centuri de sud a Timișoarei. În șantier se află peste 150 de persoane (muncitori, ingineri topografi, tehnicieni etc.), antreprenorul având la dispoziție în șantier peste 80 de utilaje„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Cat priveste una dintre chestiunile ramase in suspensie in privinta variantei ocolitoare sud a Timisoarei, conexiunea cu DC 149, cunoscut drept Drumul Boilor, inca nu a fost luata o decizie finala. Aceasta dupa ce luni de zile s-a vorbit fie despre amenajarea unui sens giratoriu, fie a unui pasaj.

Solutia pentru conexiunea la Drumul Boilor este in discutii la nivelul Companiei Nationale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere. Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a transmis cateva solutii, asteptam varianta finala din partea Companiei„, a spus zilele trecute pentru opiniatimisoarei.ro Alina Sabou, purtatorul de cuvant al DRDP Timisoara.

Realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Dintr-o șosea de centură al Timișoarei în regim de autostradă care trebuia să descongesitoneze străzile din Timișoara de traficul infernal și să reducă poluarea, cum are Oradea sau cum v-a avea Bacău a ajuns un drum comunal pe lângă satele primarilor psd-iști din GIROC, ȘAG, PARȚA și SANIHAIU ROMÂN unde au avut ei teren de vânzare și afaceri, dar nici un postac usr-ist cu creierul spălat în corul lui Witz Fritz nu a făcut un comentariu, iar presa locală slugă al găștii lui ALI BABA DE TELEORMANKISTAN o dă ca o mare realizare.

 2. Iar ai fumat Diego?
  Acu 2 ani ti-au dat bani PSD-istii de centura iar tu guitzi in continuare ratatule.
  Cu idioti ca voi ce votati PNL-isti, alti hotzi cu alta palarie cum va arata viitorul?
  Dupa noua guvernare PNL iar vor pleca inca 2-3 milioane de romani ca pe vremea lu Basescu. Si bine fac, sa va lase pe toti idiotii sa votatzi toti aceeasi hotzi PNL-isti si PSD-isti. IDIOTILOR!

  • 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣
   1 PSD inafara DE câțiva mici si o bere nu ti-a dat nimic coclituro !
   2 Singurii km de șosea ocolitoare sunt făcuți de Bloc
   3 Milioanele de oameni din România au plecat in ultimii 10 ani când ciuma roșie a fost la putere.
   4 Dacă tuta de Videle mai era la palatul Victoria și astăzi acest drum de țară era la stadiu de proiect cum este și demolarea stadionului sau lărgirea șoselei între Timișoara și Moșnița.
   5 Ciuma roșie în 30 de ani nu a realizat nici cel mai mic proiect pentru Timișoara.
   6 Cât despre plecările din țară eu locuiesc de 33 de ani afară când tu dacă erai născut păzeai caprele prin niste boscheti in Oltenezia 😎

 3. @dada tu sigur ar trebui sa te numeri printre cei care vor pleca pe bune atata frustrare pe capul tau c-ar fi pacat sa-ti mai pierzi niste ani pe aici…

 4. Esti retardat Diego? Daca din studiul de trafic a iesit ca pe portiunea respectiva nu e nu stiu ce trafic, tu te apuci sa construiesti (nerentabil si nefezabil) la 100 de benzi? Regim de autostrada va fi pe centura de Vest, cuprinsa in autostrada Timisoara-Moravita-Belgrad. Daca nu ai mai gandi cu capul dintre picioare…

  • Stiu psd-ist IDIOT, s-a făcut un studiu tot de un psd-ist la fel de inteligent ca tine.
   Tu ești prea prost să înțelegi că această zonă de țară în următorii 20 de ani va avea o industrie și o dezvoltare cel puțin la fel de mare cu cei din vest, iar în vest totul este construit cu viziune pentru viitor nu să-și facă afaceri vreun politruc sau partid.
   ȘI MAI CEVA AUTOSTRADA CARE VA VENI DE LA SÂRBI PE UNDE VA TRECE IDIOTULE ?
   PÂNĂ ȘI MOLDOVENII DIN BACĂU AU AVUT TUPEU MAI PUȚIN DECÂT GAȘCA DE HOȚI PSD-ISTĂ DIN TIMIȘ ȘI AU FĂCUT DIN ȘOSEAUA DE CENTURĂ AL ORAȘULUI AUTOSTRADĂ.
   NĂPÂRCI INFECTE CE SÎNTEȚI.