Noutati :

CCIAT vine in sprijinul agentilor economici care genereaza deseuri. Cand incep cursurile pentru specialisti in managementul deseurilor

23 februarie, 2016 - 04:02 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Ca urmare a cresterii economice generale, a progreselor obtinute in toate domeniile vietii economice si sociale, omenirea dispune astazi de mijloace tehnice atat de perfectionate incat consuma cantitati imense de resurse naturale regenerabile si neregenerabile, exploatand tot mai intens factorii de mediu si modificand natura in ritm rapid. Devine astfel tot mai evident faptul ca, in conditiile unui mediu puternic degradat si poluat, un standard de viata materiala fie el si foarte ridicat isi pierde orice sens, nemaitinand seama de influenta negativa a acestui mediu asupra evolutiei in perspectiva a fenomenelor naturale si biologice, asupra cresterii economice insesi.

In acest context si in conformitate cu cerintele Legii nr.211/2011, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis vine in sprijinul agentilor economici care genereaza deseuri prin organizarea cursului „Specialist in managementul deseurilor”.

Cursul se adreseaza persoanelor desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in acest domeniu.

Conform Art.22, alin.3, „detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri“ au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin.4, „persoanele desemnate, prevazute la alin. (3), trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”. Nedesemnarea unei persoane constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei.

Cursul este programat pentru perioada 14 – 25 martie 2016, intre orele 17-21 si se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Cursurile se vor organiza pe toata durata anului, la formarea unei grupe minime de cursanti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...