CCIAT pregateste noi serii de cursuri acreditate

TIMISOARA. Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează în perioada septembrie – octombrie 2021 noi serii de cursuri acreditate, după cum urmează:

  • EXPERT ACHIZIȚII PUBLICE – Cod C.O.R. 214946

Perioada: 13 – 28 septembrie 2021 (la formarea grupei)

Program: luni – vineri între orele 16.30 – 19.30

Taxă de participare: 1000 lei / pers.

– 10% reducere pentru membrii CCIA Timiș

– 10% reducere pentru absolvenții Sesiunii de Instruire S.I.C.A.P. organizată de CCIAT

– 20% reducere pentru șomeri în baza adeverinței de șomaj.

Reducerile nu se cumulează.

Formator: Daniela GOIA

Cui se adresează?

Compartimentelor de achiziții publice care potrivit noilor prevederi ale legislației privind achizițiile publice urmează să fie formate din cel puțin 3 persoane, din care două treimi trebuie să aibă studii superioare și specializări în domeniul achiziţiilor. Cursul se adresează autorităților contractante și celor care doresc să participe la licitații publice în calitate de ofertanți.

Tematica cursului: Legea achizițiilor publice; Modalități de consultare a pieței; Aspecte legate de documentația de atribuire; Obligații privind încărcarea documentației de atribuire în SICAP; Procedura simplificată inițiată prin publicarea în SICAP; Utilizarea mijloacelor electronice, e-Certis, sistemul on-line și off-line; Catalogul electronic și noul SEAP; Dosarul achiziției – trasabilitatea acțiunilor asigurată de SICAP; Arhivarea electronică a dosarului achiziției publice.

Structura cursului:

A. Partea teoretică – livrarea de cunoștințe și informații;

B. Aplicații practice –  familiarizarea cu aplicația S.I.C.A.P.

  • INSPECTOR / REFERENT RESURSE UMANE – Cod C.O.R. 333304

Perioada: 20 septembrie – 08 octombrie 2021 (la formarea grupei)

Program: luni – vineri, între orele 17.00 – 19.00 (*în prima zi, cursul începe la orele 16.30)

Taxă de participare: 1000 lei/pers.

– 10% reducere pentru membrii CCIA Timiș

– 20% reducere pentru șomeri în baza adeverinței de șomaj.

Formatori: Lucica ZIRBĂU, Delia FARCHESCU, Dan COJOCARU

Tematica: Contractul individual de muncă; Vechimea în muncă; Contractul colectiv de muncă; Jurisdicţia muncii; Răspunderea salariaților; Salarizarea. Permisul de Muncă; Formarea profesională; Asigurările sociale de stat; Noțiuni de organizare și legislația muncii; Modul de desfășurare a activității ca întreprinzător particular; Recrutarea și selecția personalului; Aplicații în programul REVISAL.

În cadrul cursului de Inspector Resurse Umane se va desfășura și un modul de instruire în aplicația REVISAL în urma căruia se obține un CERTIFICAT DE PARTICIPARE.

Pentru modulul de instruire REVISAL fiecare participant va avea acces individual la un laptop.

  • MANAGER DE PROIECT – Cod C.O.R. 242101

Perioada: 20 septembrie – 05 octombrie 2021 (la formarea grupei)

Program: 8 zile pregătire teoretică (luni – vineri, între orele 16.30-20.00); 4 zile pregătire practică (realizarea proiectului).

Taxă de participare: 1000 lei/pers.

– 10% reducere pentru membrii CCIAT

– 10% reducere pentru persoanele care au absolvit cursul „Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene„, organizat de CCIAT

– 10% reducere pentru șomeri (în baza adeverinței de șomaj).

Reducerile nu se cumulează.

Cui se adesează?

Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare care doresc să acumuleze cunoștinte și abilități în domeniul managementului de proiect. Formarea se axează în special pe conceperea şi implementarea proiectelor finanțate atât din domeniul public cât și din cel privat. Cursul tratează modalitățile de redactare a unui proiect şi tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.

Tematica: Management organizațional vs. management de proiect; Managementul proiectului (ciclul proiectului PCM); Definirea proiectului; Planificarea proiectului; Implementarea proiectului; Surse și instrumente de finanțare; Cadrul legislativ și instituțional al Instrumentelor Structurale în Uniunea Europeana și România.

Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Cursurile sunt autorizate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesională din Județul Timiș.

Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvire.

Informații și înscrieri:

Direcția Formare și Perfecționare Profesională a CCIAT, Centrul Regional de Afaceri (Bd. Eroilor de la Tisa nr.22), camera 117, zilnic între orele 08.00-16.00, tel. 0720/444121, e-mail: [email protected], Tania Avramov – Manager DFP.

Informații detaliate sunt disponibile pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.