Noutati :

CCIA Timis organizeaza noi serii de cursuri acreditate. Domeniile in care te poti specializa

11 februarie, 2020 - 11:11 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. CCIA Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează noi serii ale unor cursuri acreditate ANC, solicitate pe piața muncii:

EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE ȘI DE COEZIUNE EUROPENE (Cod COR 242213)

Perioada: 17 – 26 februarie 2020 (luni-vineri, orele 16.30-20.30)
Taxă de participare: 1000 lei / pers.
– 10% reducere pentru membrii CCIA Timiș, conform Ghidului Serviciilor.
– 10% reducere pentru absolvenții cursului „Manager Proiect”, din cadrul CCIA Timiș

Adresabilitate:
Cursul se adresează instituțiilor publice, companiilor private, ONG-urilor, precum și tuturor persoanelor care doresc să se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de perspectivă.

Structura cursului:
Cursul acoperă întreaga tematică necesară accesării si obţinerii surselor de finanţare, indiferent de tipul de program:
-Programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / instituției;
-Pașii / etapele pentru obținerea unei finanțări nerambursabile;
-Modul de completare a unei cereri de finanțare;
-Accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene;
-Ce implică din partea firmei / instituției gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale;
-Nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor ce beneficiază de cofinanțare europeană.

INSPECTOR / REFERENT RESURSE UMANE (Cod COR 333304)

Perioada: 17 februarie – 6 martie 2020 (luni – vineri, între orele 17.00 – 20.00)
Formatori: Lucica ZIRBĂU, Delia FARCHESCU, Dan COJOCARU
Taxă de participare: 800 lei/pers. (achitabil în 2 rate pentru persoanele fizice)

Structura cursului: Contractul individual de muncă; Vechimea în muncă; Contractul colectiv de muncă; Jurisdicţia muncii; Răspunderea salariaților; Salarizarea. Permisul de Muncă; Formarea profesională; Asigurările sociale de stat; Noțiuni de organizare și legislația muncii; Modul de desfășurare a activității ca întreprinzător particular; Recrutarea și selecția personalului. Modul de instruire în aplicația REVISAL în urma căruia se obține un CERTIFICAT DE PARTICIPARE. Pentru acest modul, fiecare participant va avea acces individual la un laptop.

INSPECTOR ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ (SSM) (Cod COR 325723)

Perioada: 24 februarie – 4 martie (luni-vineri, între orele 16.00-20.00)
Formator: Doina POPEȚ, inspector de muncă ITM
Taxă de participare / Condiții de acces:

A. Nivel de bază (40 ore): 650 lei /pers.
Condiții minime de acces: studii în învăţământul liceal filieră teoretică în profil real sau filieră tehnologică în profil tehnic.

B. Nivel mediu (80 ore): 900 lei / pers.
Condiții minime de acces: studii în învăţământul postliceal în profil tehnic.
Taxa poate fi achitată în două rate ca persoană fizică. Se acordă 10% reducere pentru membrii CCIAT.

Adresabilitate: Cursul se adresează specialiștilor din orice unitate, instituție, societate comercială sau bugetară ce urmărește organizarea, coordonarea și monitorizarea activității de asigurare a securității și sănătății în muncă, în conformitate cu normele generale de protecție a muncii.

Tematica cursului:
A. Nivel de bază (40 ore): Cadrul legislativ general; Concepte de bază; Noțiuni despre riscuri generale și prevenirea lor; Noțiuni despre riscuri specifice și prevenirea lor în sectorul corespunzător activității; Acordarea primului ajutor.
B. Nivel mediu: Cadrul legislativ general; Criterii generale pentru evaluarea riscurilor; Organizarea activității de prevenire; Acțiuni în caz de urgență; Planuri de urgență și evacuare; Elaborarea documentațiilor necesare desfașurării activității de prevenire și protecție; Evidențe și raportări în domeniul SSM; Aplicații practice.

IMPORTANT

În cadrul cursului SSM se prezintă legislația privind utilizarea substanțelor și a preparatelor chimice periculoase cât și obligațiile angajatorilor care le utilizează în desfășurarea activității:
-Regulamentul CE 1907/2006-REACH privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice;
-Regulamentul CE 1272/2008 (CLP) privind clasificarea, etichetarea și ambalarea substanțelor chimice;
-Directive europene transpuse în legislația națională, alte prevederi legislative naționale: agenți chimici periculoși, modul de gestionare a riscului chimic, importanța și utilizarea fișelor cu date de securitate, metode de evaluare a riscului chimic.

SUPLIMENTAR se mai eliberează un certificat neacreditat care atestă parcurgerea modulului privind legislația substanțelor periculoase.

***
Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Cursurile sunt avizate de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Certificatele împreună cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piața muncii din România, conform O.G. nr. 129/2000.

Diplomele se eliberează în max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

Informații și înscrieri: Direcția Formare și Perfecționare Profesională, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 105, tel. 0720 444 120/1, 0256-294922, 0256-219172, e-mail: [email protected], [email protected], [email protected]
Persoană de contact: Tania AVRAMOV – Manager DFP.

Informații detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...