Noutati :

CCIA Timis face inscrieri in Programul Virtual Power Plant

18 aprilie, 2019 - 09:56 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. In calitate de partener oficial in Romania al Programului Climate KIC, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Societatea Maghiara de Inovare si Eficienta Nonprofit Ltd (M16) anunta inceperea inscrierilor in Programul Virtual Power Plant, care va fi implementat in Romania in perioada aprilie-noiembrie 2019.

Virtual Power Plant (VPPP) este un program de eficienta energetica in cadrul caruia a fost construita cea de-a a mare centrala electrica din Ungaria. VPPP a realizat proiecte in valoare de 10 milioane de euro destinate sprijinirii politicii guvernamentale privind eficienta energetica si energia regenerabila.

Ideea din spatele colectarii  eficientei energetice si de energie regenerabila in cadrul unei centrale electrice virtuale este de a oferi vizibilitate acelor proiecte care au ca rezultat scaderea consumului de energie.

Recunoscand si facand vizibila eficienta energetica, consumatorii pot fi motivati sa se gandeasca la modul in care isi pot reduce consumul de energie in timpul activitatiilor zilnice.
Din 2011, partenerul MI6 a operat acest sistem de merit al companiilor, numarul acestora ajungand la 8.500 in anul 2017.

Marile companii partenere, cum ar fi Audi, Opel, Continental, Honeywell, GE sau T-Systems s-au implicat si au fost colaboratori activi ai programului, prin indrumare si schimb de bune practici in domeniul eficientei energetice si a proiectelor de energie regenerabila.

Prin Programul CLIMATE KIC, cu sprijinul CCIA Timis, managerii de programe se extind in Romania unde colaboreaza cu profesionisti locali din domeniul eficientei energetice ca auditori externi.

Firmele interesate sa se alature acestui proiect sunt rugati sa completeze chestionarul disponibil la adresa: www.mi6.hu/cciat.
Termen limita de confirmare: 26 aprilie 2019.

Informatii suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: [email protected], Cristina Badulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.
www.climate-kic.org

***
CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, format din companii dinamice, institutii academice de renume si sectorul public. CLIMATE KIC este una dintre Comunitatile Cunoasterii si Inovarii (KIC) creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie, un organism al UE a carui misiune este de a crea crestere durabila. Este vorba despre integrarea educatiei, antreprenoriatului si inovatiei avand ca rezultat transformarea creativa a ideilor in produse sau servicii viabile din punct de vedere economic si care sa atenueze schimbarile climatice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...