Noutati :

Cat costa justitia? Judecatorii din Timis au incasat in 2013 salarii si alte drepturi banesti in valoare de opt milioane de euro

7 februarie, 2014 - 04:04 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
1

TIMISOARA. Activitatea Tribunalului Timis a fost aproape sufocata, in 2013, de cererile de restituire a taxei de poluare. Refuzul autoritatilor de rambursa voluntar sumele colectate din taxa auto au provocat o adevarata avalansa de cereri adresate instantei de Contencios Administrativ si Fiscal, prin care justitiabilii au solicitat restituirea sumelor deloc neglijabile achitate la inmatricularea autoturismelor.

Astfel, daca, in total, pe rolul celorlalte sectii s-au rulat aproape 17.000 de dosare, cu o incarcatura medie pe judecator de circa 800 de dosare, completele de Contencios Administrativ si Fiscal au avut de solutionat nu mai putin de 14.697 de dosare, rezultand o incarcatura pe judecator de 1491 de dosare.

Rezolvarea pe cale administrativa a acestei probleme, adica disponibilitatea Guvernului de a restitui de buna voie banii incasati pe taxa de poluare, ar degreva instanta de judecata de mii de dosare. In caz contrar, aceste procese inseamna costur mari pentru noi, dar si pentru justitiabili, timp pierdut, inainte de a se ajunge la aceeasi solutie”, a precizat presedintele Tribunalului Timis, judecatorul Eduard Smantana, la sedinta de bilant a institutiei.

In opinia sa, activitatea celor 47 de magistrati de la Tribunalul Timis a fost buna, in 2013, fiind solutionate 31.897 de dosare, cu aproape 2200 de dosare mai mult decat in 2012. Aproape o treime din cele 21.394 de hotarari au fost atacate cu apel sau recurs, insa procentul de casari, respectiv 5,06%, arata ca sentintele si deciziile au fost temeinice si legale.

Conform datelor din raportul de bilant, anul trecut, magistratii de la Tribunal si judecatoriile din Timis au incasat drepturi salariale de 34,6 milioane de lei, adica aproape opt milioane de euro, insa, la capitolul datorii catre terti lucrurile nu stau la fel de roz.

La finalul anului am avut datorii de 334.000 de lei catre furnizorii de servicii, din care, intre timp, am achitat 300.000. Actualmente avem un debit restant de circa 100.000 de lei, la care se adauga facturile din aceasta luna”, a dezvaluit presedintele Eduard Smantana…Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Macar daca nu ar fi politizata, mediocrizata, securizata si masonizata