Carduri clonate cu care s-au furat peste 2 milioane si jumatate de dolari! Operatiune de amploare a politistilor de la Crima Organizata in 24 de tari, intre care si Romania. Perchezitii si in Timis

Aproape 40 de perchezitii numai in Romania si multe altele in 24 de tari!

Descinderi simultane in 17 judete ale tarii, intre care si Timisul,  la adresele unor indivizi banuiti ca fac parte dintr-o grupare infractionala internationala care a reusit sa dea lovituri foarte „valoroase” folosindu-se de carduri clonate.

Au loc 38 de perchezitii, iar 39 de persoane vor fi conduse la audieri, pe numele lor existand mandate de aducere. Descinderile au vizat si adrese din Timis, Arad, Caras Severin, Hunedoara si Mehedinti.

Cazul este instrumentat de politistii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinti, impreuna cu ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii si ai Secret Service.

Perchezitii au loc in nu mai putin de 24 de state.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, gruparea de falsificatori de carduri bancare ar fi reusit sa fure bani in suma de cel putin 2,5 milioane de dolari.

UPDATE: Potrivit unui comunicat al DIICOT Bucuresti, „liderul gruparii impreuna cu alti doi suspecti se ocupau cu obtinerea datelor de identificare a cartilor de credit, (“psihing” ) prin interceptarea fara drept a unei transmisii de date  informatice, activitate care poate fi efectuata fie prin intermediul unor programe informatice de tip “keylogger” fie in interiorul unei retele de sisteme informatice de tip “sniffer” sau “rat” prin care se obtin informatii confidentiale despre carduri de credit care permit accesul si efectuarea de tranzactii on-line sau electronice”. Alti suspecti cumparau datele obtinute ilegal si le vindeau ami departe.  O parte din membrii gruparii falsificau instrumentele de plata electronica “care fie erau folosite personal de catre acestia prin accesarea  fara drept a unor  sisteme informatice (ATM-uri, cumparaturi on-line), fie erau incredintate altor persoane in vederea folosirii lor. Ultimul  palier al gruparii infractionale era reprezentat de persoanele care in schimbul unor sume modice, foloseau instrumentele de plata electronica falsificate, obtinute de la persoanele de pe palierul precedent, sumele sau bunurile obtinute fiind remise celor din palierele superioare”.

Cei 39 de suspecti vor fi cercetati pentru: acces fara drept la un sistem informatic, modificare de date informatice fara drept, detionere fara drept de date informatice in scopul savarsirii de infractiuni, fals informatic, frauda informatica, falsificarea intrumentelor de plata electronica, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efecturarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si inselaciune, toate in forma continuata.

Potrivit anchetatorilor, au fost compromise peste 50.000 de date de carti de credit, prejudiciul fiind estimat pana in acest moment la 2,5 milioane dolari. In urma perchezitiilor, au fost ridicate mai multe harduri de stocare de date, ce urmeaza sa fie expertizate.

Procurorii D.I.IC.O.T au cooperat in instrumentarea cauzei cu United State -Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Serviciilor pentru Actiuni Speciale Mehedinti si Buzau, I.P.J. Mehedinti si al jandarmilor de la Brigada Mobila de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiesti si I.J.J. Buzau. Suportul specializat  a fost asigurat de catre Serviciul Român de Informatii si de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.