Noutati :

Bugetele primariilor PDL, saracite de deponeul Ghizela! Consilierii judeteni ai PSD si PNL au refuzat alocarea de fonduri suplimentare din bugetul CJT pentru finalizarea investitiei

17 februarie, 2011 - 10:51 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: ECONOMIC
1

In ciuda faptului ca Timisoara pierde, lunar, circa 1 milion de euro din cauza implementarii solutiilor de criza in sectorul depozitarii tonelor de gunoi colectat in fiecare zi din oras, reprezentantii PSD si PNL au refuzat sa voteze, in urma cu cateva zile, alocarea unor fonduri suplimentare din bugetul judetului pentru finalizarea deponeului ecologic de la Ghizela.

Practic, consilierii opozitiei s-au opus, din ratiuni de partid, unor investitii care ar degreva bugetul Timisoarei de cheltuieli importante cu transportul si depozitarea gunoiului in spatii improprii. Este vorba despre amenjarea cailor de acces, canalizare si alte investitii adiacente darii in folosinta a celui mai mare deponeu de gunoi din vestul tarii.

Daniel Preunca, consilier judetean PDL

„Este inexplicabil refuzul consilierilor PSD si PNL de a vota, in comisia economica, alocarea unor sume de bani din bugetul judetului pentru finalizarea deponeului de la Ghizela. Acest subiect s-a politizat nepermis si, in loc ca toate partidele sa colaboreze pentru darea in folosinta cat mai urgent a deponeului, opozitia pune bete in roate, transformand un obiectiv de importanta maxima pentru judet intr-o disputa electorala”, spune consilierul judetean Dan Preunca.

In conditiile in care repartizarea de bani catre Ghizela a fost blocata de opozitie, presedintele CJT, Constantin Ostaficuc, a luat decizia de a diminua sumele ce ar fi trebuit alocate primariilor din judet conduse de primari PDL, urmand ca sumele astfel economisite sa fie dirijate catre Ghizela.

Titu Bojin, consilier judetean PSD

„Din acest punct de vedere au fost sacrificate interesele bugetare ale primariilor PDL din judet, insa o astfel de masura era necesara pentru terminarea lucrarilor de la Ghizela.

Votul consilierilor PSD si PNL a fost un vot impotriva Timisoarei”, este de parere Mircea Mihut, directorul executiv al Directiei Buget-Finante din cadrul Consiliului Judetean Timis.

In urma acestei masuri, primariilor PDL din judet li s-au alocat, pentru echilibrarea bugetelor locale in 2011, in medie, cate 400.000 de lei, in timp ce primariile opozitiei au primit, fiecare, peste 700.000 de lei.

„Am anuntat ca nu vom vota reechilibrarea bugetelor locale asa cum s-a prevazut, initial, in bugetul judetului, pentru a compensa faptul ca, in luna decembrie a anului trecut, aproape 75% din fondurile alocate de Guvern pentru proiectele locale din Timis au mers catre primariile PDL”, a precizat liderul PSD Timis, Titu Bojin.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Deci pesedistii , ” acopera” gunoaiele din Timis ! Asta acum, stati sa vedeti cand vor guverna !