Noutati :

Bransa mediatorilor din Timis apare cu doar 47 de persoane pe Tabloul mediatorilor autorizati din Romania

16 iunie, 2012 - 07:09 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
0

Consiliul de Mediere, organismul de reglementare si conducere a profesiei de mediator din Romania, a dat publicitatii tabloul mediatorilor autorizati valabil pentru anul 2012. Judetul Timis are o reprezentare destul de modesta in randul celor 1821 de mediatori activi din Romania, cu un „detasament” de doar 47 de specialisti in solutionarea conflictelor pe cale amiabila, aspect ce poate fi interpretat si ca reticenta a publicului, a justitiabililor, fata de cea mai noua metoda de rezolvare a unui litigiu intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice.

Printre mediatorii activi din Timisoara ii regasim pe Ilie Bertea, care tocmai a devenit consilier judetean din partea PP-DD, Ana Claici, notar public, comisarul sef in rezerva Constantin Daminescu, fostul sef al Directiei Politiei de Frontiera Timisoara, Ion Graur, fost judecator la Curtea de Apel Timisoara, dar si Ariadne-Antonela Antonescu, liderul de sindicat al vamesilor de la Aeroportul International Timisoara.

Oamenii inca nu au incredere in aceasta formula de solutionare a conflictelor si apeleaza tot la instantele de judecata. Au fost cazuri cand, partile din dosarele civile mai simple le-am indrumat catre cabinetele de mediere, insa, dupa o anumita perioada, au revenit la noi. Cred ca va fi nevoie de o perioada mai mare de timp pana la implementarea pe scara larga a medierii”, spunea Dumitru Hantea, judecator civilist la Tribunalul Timis.

Revenind la tabloul mediatorilor din Romania, sa mai spunem ca Timisul apare, cu 42 de persoane, si in sectiunea mediatorilor care nu indeplinesc conditiile articolelor 23 si 24 din Legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, adica nu-si tin arhivele si evidentele financiar-contabile si inca nu s-au asociat in asociatii profesionale locale si nationale. Cu alte cuvinte, inca nu au intrat plenar in bransa mediatorilor, desi au absolvit un curs de profil.

Printre cei 1322 de mediatori din tara aflati in situatia asta, ii regasim si pe Ileana Tomoiaga, sefa ITM Timis, Doru Munteanu, Daniela Tuleu, de la TVR Timisoara, si Doina Barcaci, fost judecator la Curtea de Apel Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...