Birou European antifrauda inaugurat la Timisoara in prezenta procurorului sef al Parchetului European, Laura Codruta Kovesi. Foto

TIMISOARA. Romania are doua noi birouri in care procurorii vor ancheta fraudele cu bani europeni, unul la Cluj si altul la Timisoara.

CITESTE SI: Licitatie anulata pentru parcarea de la Bega in Timisoara. Probleme la procedura de 100.000 de euro pentru Studiul de Fezabilitate organizata de administratia Fritz

Structura suport EPPO de la Timisoara a fost inaugurata de catre Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Parchetului European, care, anterior, a operationalizat biroul de la Cluj-Napoca.

Din echipa EPPO Timisoara fac parte 3 dintre cei mai experimentati procurori care au activat in Directia Nationala Anticoruptie – structura locala.

Laura Codruta Kovesi s-a intalnit cu reprezentanti ai autoritatilor locale.

Odata cu deschiderea oficiala a structurii suport de la Timisoara, numarul birourilor EPPO din Romania a ajuns la 4, dupa cele de la Bucuresti, Iasi si CLuj Napoca.

Pe agenda au fost si intalniri foarte constructive cu autoritatile de politie nationale si toti procurorii delegati europeni ai Romaniei, si din birourile din Bucuresti si Iasi„, a transmis European Public Prosecutor’s Office.

Parchetul European este un organ indivizibil al Uniunii, functionand ca un parchet unic, cu o structura descentralizata. Nivelul central, cu sediul la Luxemburg, este alcatuit din colegiu, camerele permanente, procurorul-sef european, procurorii-sefi europeni adjuncti, procurorii europeni si directorul administrativ. Nivelul descentralizat este format din procurorii europeni delegati care isi desfasoara activitatea in cele 22 de state membre participante – cel putin doi in fiecare stat participant.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cine dreaq mai fraudeaza, ca toti fura, talharesc si jefuiesc. Succesuri tuturor.