Noutati :

‘Bataie’ pentru o roba de magistrat! Curtea de Apel Timisoara a scos la concurs 2 posturi de judecator pentru 36 de juristi!

6 august, 2013 - 03:33 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
0

TIMISOARA. Curtea de Apel Timisoara a scos la concurs doua posturi de judecator, la Judecatoria Sannicolau Mare si Judecatoria Resita, care se adauga altor 68 de posturi vacante existente la nivelul celorlalte curti de apel din tara.

Pentru ocuparea acestor posturi, la nivelul intregii tari, s-au inscris de 1.257 de candidati, absolventi de Drept cu o vechime de cel putin cinci ani in specialitate, ceea ce inseamna ca, in acest an, pentru obtinerea unei robe de magistrat se bat nu mai putin de 18 candidati.

Desi la nivelul instantelor de pe raza Curtii de Apel Timisoara exista mai multe locuri de judecator vacante, s-au scos la concurs doar cele doua posturi, de la Sannicolau si Resita, din ratiuni financiare, fiind cunoscut faptul ca salariile magistratilor sunt bugetate la inceput de an”, ne-a explicat Lavinia Biris, consilier de relatii cu publicul la Tribunalul Timis.

Conform unei statistici publicate pe siteul Consiliului Superior al Magistraturii la data de 1 mai 2013, la nivelul instantelor de pe raza Curtii de apel Timisoara sunt vacante 19 posturi de judecator, dintre care 6 la Judecatoria Timisoara, 4 la Tribunalul Timis si 3 la cea mai inalta intanta din Banat, Curtea de Apel.

Pentru ca la nivelul primei instante locale presiunea dosarelor per judecator nu este atat de mare, sunt magistrati cu rang de tribunal sau curte de apel care au facut cereri pentru a se transfera, temporar, la judecatorie”, mai spune Lavinia Biris, conturand ideea ca penuria de magistrati se mai rezolva si prin redistribuire temporara.

Concursul pentru ocuparea celor 70 de locuri de judecatori incepe in 25 august cu proba scrisa eliminatorie, de tip grila, cand vor fi verificate cunostintele candidatilor la drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal, dupa care, in 8 septembrie, urmeaza verificarea rationamentului logic, iar in perioada 1-9 octombrie candidatii care raman in cursa vor sustine interviurile.

Sa mai spunem ca o batalie si mai acerba se da pentru intrarea la Institutul National al Magistraturii, unde la concursul de admitere pe cele 100 de locuri de judecator si 100 de procuror s-au inscris 3874 de candidati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...