Noutati :

Avocatii au protestat in strada, la Timisoara. Greseli uriase la examenul de definitivat. Foto si video

16 noiembrie, 2020 - 09:52 PM
Autor: Redactie      
Categorie: JUSTITIE
1

TIMISOARA. Zeci de avocati au protestat, luni seara, la Timisoara. Acestia s-au adunat in fata Curtii de Apel pentru a trage un semnal de alarma cu privire la modul in care s-a defasurat examenul de definitivat.

Aparatorii legii spun ca au fost erori uriase in grilele pe care le-au avut de rezolvat la examenul final, in urma caruia sunt primiti cu drepturi depline in profesia de avocat.

„Ne-am adunat pasnic sa protestam pentru normalitate, pentru desfasurarea examenului de definitivat in conditii de transparenta, in cele mai bune reguli, in sensul ca noi reprosam ca examenul a continut 9 grile fara raspuns corect, desi, asa cum rezulta din modul de redactare al acestora, este greu de inteles ca un examen trebuie sa contina intrebari fara raspuns. Nu stiu daca ati putut observa, multi colegi aveau pe pancarta tocmai acest lucru, nu exista raspuns corect. Pe de alta parte, reprosam faptul ca o serie de grile contin raspunsuri, dar gresite”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro unul dintre avocatii care au iesit in strada.

Avocatii mai spun ca timpul pe care l-au avut la dispozitie pentru a solutiona cerintele a fost foarte scurt, in raport cu complexitatea si dificultatea examenelor.

„Am ales sa protestam pentru modalitatea gresita de organizare, raportat la faptul ca au fost anumite grile interpretabile, iar la anumite materii de examen au fost unele chiar gresite. Noi am considerat oportun sa ne aratam nemultumirile fata de atitudinea nejustificata prin faptul ca unele intrebari la anumite materii au depasit cu mult gradul de dificultate la timpul ce ne-a fost alocat pentru examenul respectiv. Desi noi ne-am pregatit, apreciez ca in mod injust ni s-au specificat anumite lucruri, in sensul ca ni s-au dat grile fara raspuns, desi in alti ani exista si varianta D, in care se specifica foarte clar, nu exista niciun raspuns, iar in acest an ni s-au dat grilele si ni s-a spus sa nu le completam in niciun fel. Raportat la acest aspect eu consider ca exista o posibilitate de frauda si lasa loc de foarte multe interpretari”, a adaugat un alt protestatar.

Un astfel de protest a avut loc in mai multe orase din tara, unde avocatii nemultumiti de modul in care s-a desfasurat examenul de definitivat si-au aratat nemultumirea in strada.

„Datoria avocatului e sa lupte pentru dreptate si in aceasta seara luptam pentru dreptatea noastra in primul rand. Nu e nemultumirea doar a celor de aici, a celor din Timisoara, ci si a celor din toata tara, care protesteaza in acest moment simultan cu noi, pentru ca am dorit sa sustinem un examen corect, si cerem asta in continuare pentru ca se poate, pentru ca incercam sa schimbam ceva in aceasta tara„, a completat un alt avocat.

VIDEO: George Stefanita

Avocatii au anuntat ca vor continua protestele pana cand vor considera ca atitudinea celor care au organizat acest examen se va schimba.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. „Distrugerea oricărei națiuni nu necesită bombe atomice sau rachete balistice intercontinentale. Trebuie doar scăderea calității învățământului și permisiunea fraudei la examenele studenților.
  Pacienții mor în mâinile unor asemenea medici.
  Clădirile se prăbușesc, fiind construite de asemenea ingineri.
  Banii se pierd în mâinile unor asemenea economiști.
  Dreptatea se evaporă în mâinile unor asemenea judecători.
  Crahul învățământului este crahul națiunii.”