Noutati :

Aveti probleme cu cardurile de sanatate? Vezi ce se intampla cu cele care nu pot fi validate de medicii de familie

5 mai, 2015 - 12:48 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Incepand cu data de 1 mai, cardul national de sanatate a devenit unicul instrument de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Insa, cei care pana in momentul de fata nu si-au ridicat cardul, nu trebuie sa-si faca griji, pentru ca vor putea beneficia in continuare de serviciile medicale de care au nevoie.

La nivelul judetului Timis au fost tiparite peste 518 de mii de carduri, dintre care 45 de mii au fost returnate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Exista insa si persoane care nu si-au primit cardurile. 11.3000 de carduri au ramas nedistribuite.

Multe persoane s-au confruntat cu primele probleme imediat dupa activarea sistemului national la 1 mai. Ajunsi cu diverse probleme la cabinetele medicilor de familie, mai ales ca este inceput de luna si se prescriu retete si trimiteri la analize, pacientii au avut surpriza sa constate ca nu le pot fi validate cardurile ori cititoarele din cabinete dau rateuri. Toate acestea insa se vor regla in timp, dau asigurari reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate care precizeaza ca nimeni nu va avea de suferit din cauza acestor disfunctionalitati inerente la inceputurile noilor proceduri.

„In situatia in care cititoarele de card nu au semnal, cardul introdus lasa o “amprenta” care este vizibila in sistemul informatic. In momentul in care s-a introdus cardul in cititor, chiar daca nu este semnal, amprenta ramane in cititor si se vede in sistem. Pentru situatiile in care pacientii nu au card, furnizorii vor acorda servicii medicale in baza calitatii de asigurat. Toti pacientii vor beneficia de servicii medicale”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mariana Marcu, purtator de cuvant al CJAS.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...