Avem Big Belly la Timisoara. Primele cosuri de gunoi inteligente, instalate in centru, printr-o donatie catre primarie

TIMISOARA. 20 de cosuri de gunoi inteligente vor fi instalate in perioada urmatoare in mai multe zone din Timisoara. Ele reprezinta o donatie facuta catre municipalitate de catre o companie de bauturi racoritoare.

CITESTE SI: Se amenajeaza heliportul la Aerodromul Cioca langa Timisoara. Se cauta constructor

Primele doua au fost deja amplasate in Piata Victoriei, chiar pe platoul din fata Operei.

Noile tomberoane, denumite Big Belly, sunt dotate cu un sistem automatizat de compactare si alertare a firmei de salubritate cand sunt pline, printr-o aplicatie, iar alimentarea sistemului se face cu energie solara prin intermediul unor panouri fotovoltaice integrate.

Astfel de recipiente vor fi puse in 10 zone din oras, fiind amplasate cate doua in fiecare punct. Cosurile vor ramane timp de un an pe strazile din Timisoara. Ramane de vazut daca, dupa aceasta perioada de folosire, municipalitatea decide sa cumpere asemenea containere pentru oras.

Iata si zonele in care vor fi instalate noile cosuri!

Piața Victoriei
Piața Libertatii
Piața Unirii
Piața Noua
Platou Dâmbovita
Profi Calea Sagului
Colegiul Tehnic E.Ungureanu
Colegiul National Banatean
Liceul Teoretic G.Moisil
Casa Casatoriilor

Noile cosuri inteligente au fost aduse la Timisoara dupa un protocol incheiat intre Primarie si firma Greenpoint Management, fiind donate de compania Coca Cola.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Ahh, donatie. Pai da, ca PMT nu reuseste sa achizitioneze cosuri de gunoi, indiferent de natura acestora.
  Cumva, le vor trece la ,,great achievements” cand vor trage linie dupa 4 ani de neputinta? Pardon, de mandat.

 2. propun sa se instaleze unu si la sediul usr…la cat gunoi e acolo va fi foarte eficient

 3. Avem BigBelly demult. jumate is obezi

 4. Interesant cum deranjeaza pe unii aceasta donatie facuta de o firma pentru folosul timisorenilor. Mercedesul pus la dispozitie de Retim pentru uzul personal al Ultracinstitului nu i-a deranjat pe aceiasi oameni. Care Retim e partial proprietatea PMT. Dar, ca sa parafrazez cele spuse mai sus de un comentator, Retim se ocupa cu colectarea si transportul gunoaielor, asa ca de fapt activitatea de carat Ultracinstitul se incadra in profilul firmei.

  • Mercedes pentru uz personal!!🤣🤣🤣 Se vede că ești mai prost decât coșurile de gunoi ,,donate” de stiu eu ce firmă care vrea ceva de la primărie.

 5. …raman pe strada timp de un an….si dupa un an le baga la reparat ?!…sau la interior ?!

 6. Sigur sunt mai inteligente decât Ruben Biberon!

 7. Liberalii mor de ciudă că e Fritz la primărie și nu mai e Lae să se laeude cu realizările. Sunt mai răi decât pesediștii. Și, dacă vorbim de politică și de ideologii, numai liberali nu sunt.

  • Nu sunt membru al niciunui partid, dar te intreb: de ce ar trebui sa moara de ciuda liberalii ca se lauda Fritz cu o donatie de 20 de cosuri de gunoi? Penibilul in postarile de mare fala ale actualului primar Dominic Samuel Fritz pe pagina dumnealui de Facebook a atins niste cote inimaginabile pentru mine (l-am si votat, nu cu speranta ca ar fi vreun administrator exceptional de oras, ca n-avea niciun background, dar cu convingerea ca nu-si putea face o echipa mai slaba decat a predecesorului. Si rau m-am inselat). Din punctul meu de vedere, cu „am investit, am cheltuit, am realizat”, etc., (majoritatea minciuni sfruntate impachetate gretos de echipa de PR) l-a depasit cu mult in laude pe „ultracinstitul” Nicolae Robu. Vazand si „oferta” celorlalte partide, imi este tot mai clar ca in 2024 nu vom avea vreun candidat serios, care sa se ridice macar la nivelul lui Gheorghe Ciuhandu in primele mandate, ca viziune si responsabilitate in cheltuirea banului public.

 8. Adică ce? Din tot partidul nu l-au găsit decât pe to’a’șu ge’al să-l pună președinte și prim ministru?

 9. Măcar coșurile de gunoi să fie inteligente…