Se amenajeaza heliportul la Aerodromul Cioca langa Timisoara. Se cauta constructor

TIMISOARA. Continua planurile de reabilitare a Aerodromului Cioca de la iesirea din Timisoara spre Cenad, pe DN6, intrat in acest an complet in proprietatea Consiliului Judetean Timis.

A fost lansata licitatia pentru amenajarea viitorului heliport de la aeroportul utilitar.

CITESTE SI: Trebuie sa fie gata in martie anul viitor. Lucrarile la noua descarcare de pe Autostrada Vestului la Timisoara au ajuns la 10% realizare. Video

Directia de Prestari Servicii din cadrul CJT cauta o firma care sa realizeze lucrarile de constructie si sa instaleze echipamentele necesare.

Conform documentatiei din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, valoarea estimata a contractului este de 1.575.745 lei fara TVA, adica aproximativ 380.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 23 august.

Va reamintim, luna trecuta, au inceput lucrarile pentru amenajarea terenului care apartine de Aerodromul Cioca de pe Calea Torontalului, pentru a fi pregatit sa gazduiasca festivaluri sau evenimente de mare amploare ce vor fi organizate cand Timisoara va fi Capitala Culturala a Europei.

Directia de Prestari Servicii a Consiliului Judetean Timis a pornit cu operatiuni de tasare a terenului, de amenajare a aleilor de acces si pietruirea drumurilor destinate masinilor.

De altfel, intreaga zona va fi supusa unor ample modernizari si transformari, care presupun reabilitarea cladirilor, instalatii de balizaj, platforma heliport, marcaje pista, sistem de monitorizare si iluminare, precum si o scoala de pilotaj de drone.

De asemene,a va fi achizitionat un ”HANGair”, o structura care se monteza in scurt timp si poate adaposti mii de participanti la evenimentele care vor urma, indesebi cele din cadrul programului „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”.

Pe de alta parte, odata cu preluarea cladirilor de la Primaria Timisoara, Consiliul Judetean Timis vine si in sprijinul amatorilor de activitati aeronautice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. După ce s-au construit blocuri cu 10 etaje peste sosea investiția de 300.000 de euro este justificata pentru viitorul aerodromului.

  2. Să-ți vibreze geamurile zi de zi 12 ore pe zi ..
    Oare asta va scrie in prospectul de prezentare a dezvoltatorilor din zonă?

  3. sa faca acces la tunelurile dacice si la metroul lu ROBU .

  4. cata vrajeala au astia de la USL

  5. tot ticalosi ati ramas. dar va veni si vremea oamenilor cumsecade,mai repede de cat va imaginati.