Noutati :

Autospeciale de pompieri si sistem integrat de control de securitate, la Aeroportul Traian Vuia din Timisoara

11 iulie, 2022 - 07:04 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Aeroportul din Timisoara are, incepand din aceasta vara, doua autospeciale PSI cu care se poate interveni, in caz de nevoie, dar si un sistem integrat de control al securitatii. Noile echipamente si dotari au fost cumparate din fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportului International Timisoara „Traian Vuia” prin achizitionarea unor echipamente moderne de securitate si de siguranta PSI, in vederea asigurarii unui trafic aerian extins, in conditii de maxima siguranta si a unui grad de securitate adecvat, in acord cu reglementarile europene si nationale in domeniul transportului aerian.

Rezultatul implementarii Proiectul de investitii „Achizitie autospeciale PSI si Sistem integrat pentru control de securitate” este cresterea calitatii serviciilor privind siguranta aeronautica si securitatea aeroportuara, in concordanta cu cerintele si rigorile impuse de prevederile actualei legislatii interne si internationale in aceste privinte. Obiectivul principal al societatii in aceasta etapa este cresterea gradului de utilizare sustenabila a aeroportului„, transmit reprezentantii Aeroportului International Traian Vuia Timisoara.

Cele doua autospeciale ale aeroportului sunt unele de mare capaciatate, marca Volvo Ziegler N3G.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 48.227.999,47 lei din care suma de 29.178.136,10 lei sunt fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...