Asfalt pe un nou segment din Centura Sud de la Timisoara pana de Pasti. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Dupa mobilizarea la poduri si pasaje, antreprenorul care construieste Centura Sud de la Timisoara se va concentra in perioada urmatoare pe sectorul de la viitoarea legatura cu Centura Nord.

Muncitorii vor trece la asfaltarea unui nou segment, iar operatiunea ar urma sa inceapa inainte de Pasti, dat fiind faptul ca vremea este perfecta pentru constructii.

CITESTE SI: Concentrare pe lucrarile de arta la Centura de Sud Timisoara. Podetele sunt gata 94,7%, podurile si pasajele au ajuns la 34,6%. Ultimele imagini de pe santier

In ultima parte a lunii martie si inceputul lunii aprilie, pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud s-a lucrat la terasamente in zonele Freidorf, Giroc, Ghiroda.

Pana la sarbatorile de Paste, antreprenorul planifica sa reinceapa lucrarile de asternere a primului strat de asfalt pe un alt sector din zona comunei Ghiroda, in apropiere de viitoarea conexiune cu centura de ocolire Timisoara Nord.
Continua relocarea de retele de telecomunicatii, retele de apa, gaz si medie tensiune, respectiv lucrarile la structurile pasajelor„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, inca n-a ajuns la 50% realizare, iar soseaua ar trebui sa fie gata pana la finele anului.

***

Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a centurii sud Timisoara a fost prelungit, in toamna anului trecut, astfel ca soseaua ar trebui sa fie gata in decembrie anul acesta.

In lungime de aproape 26 km, traseul Variantei de Ocolire Sud Timisoara, numara 7 pasaje, 3 poduri, 3 noduri rutiere si 5 intersectii.

Lucrarea pentru construirea centurii de sud de la Timisoara e executata de catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. ion spune:

    Rusine constructorului care nu este instare sa asfalteze 50 de metri la intersectia cu drumu Judetean care merge la Buzias. Ne rupem masinile pe acea portiune. Domnu Grindeanu ce pazeste ? Chiar nu poate sa faca nimic pentru judetul asta ?

    • Solitaire spune:

      Fac economie… acolo va veni noul sens giratoriu dar până atunci lumea poate sa sufere că lor nu le pasă…