Arestata pentru spaga, Florita Bolos de la Judecatoria Ineu a fost supendata din functie de CSM

Magistratul Florita Bolos, de la Judecatoria Ineu care a fost arestata pentru luare de mita pentru o decizie favorabila intr-un proces de punere in posesie a fost suspendata din functie de Sectia pentru judecatori a CSM.

Decizia de suspendare din functie a judecatoarei Florita Bolos a fost luata in sedinta de miercuri a Sectiei pentru judecatori a CSM, dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Timisoara au inceput cercetarea penala pe numele acesteia, pentru luare de mita in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in scopul ascunderii comiterii infractiunii de luare de mita.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat luni retinerea si arestarea preventiva a magistratului Florita Bolos.

Judecatoarea Florita Bolos a fost retinuta luni, dupa ce a fost prinsa in flagrant cand primea mita 5.500 de euro. Curtea de Apel Timisoara a dispus, marti, arestarea ei preventiva pentru 29 de zile. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada 17 ianuarie – 10 iunie, judecatoarea Florita Bolos ar fi pretins si primit in mai multe transe, suma de 13.000 de lei si 5.500 de euro, pentru ca in schimb sa pronunte o hotarare civila favorabila, prin care se asigura transferul pe cale judiciara a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

„Anterior, judecatoarea Bolos Florita instruise persoana beneficiara a hotararii civile asupra documentelor pe care trebuie sa le procure pentru a declansa procese cu proprietarii unor terenuri despre care persoana afirma ca intentiona sa le achizitioneze, in asa fel incat sa se evite procedura legala, notariala si sa se creeze un presupus conflict juridic cu partile contractante. in acest fel, persoana beneficiara urma sa fie exonerata de plata taxelor si onorariilor notariale si sa nu mai astepte efectuarea masuratorilor topografice a terenurilor dobandite, terenuri neintabulate in cartea funciara si evidentiate doar in titlurile de proprietate”, au precizat procurorii in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

Cererile de chemare in judecata au fost inregistrate la trei complete diferite, astfel ca judecatoarea Florita Bolos, cu ajutorul mediatorului Ana Maria Manguci, a formulat o precizare de actiune in numele cumparatorului, pentru ca aceste cereri sa fie repartizate la completul in care era Bolos.

In 6 iunie, conform intelegerii stabilite, judecatoarea Florita Bolos a pronuntat o sentinta civila prin care a admis in totalitate cererea de chemare in judecata formulata in numele persoanei de la care primise o parte din suma de bani ceruta, „in conditiile in care in dosar nu era indeplinita procedura de citare cu niciuna din cele 12 parti din dosar”, au mai notat procurorii in documentul citat.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, judecatoarea s-ar fi intalnit de mai multe ori cu unul dintre investigatorii sub acoperire si ar fi primit de la acesta bani in doua randuri. Banii erau insemnati, iar intreaga operatiune de luarea de mita a fost inregistrata.

CITESTE SI:

Judecator prins in flagrant de DNA Timisoara in timp ce lua mita! Vezi cati bani a luat spaga! VIDEO!

Magistratul Florita Bolos de la Judecatoria Ineu, arestata preventiv pentru luare de mita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. VINA ACESTEI FEMEI ESTE CA S INTRAT IN COMBINATIE CU FIRMA DE IMOBILIARE, HITCH&MOSHER DIN TIMISOARA… CARE AU UNS TOT CE SE PUTEA UNGE IN JUD ARAD, DE LA PORTAR PANA LA PRIMARI…
    FAC ACHIZITIE PE ZONA SI SPAGUIESC PE TOATA LUMEA