Noutati :

Arest la domiciliu pentru fostul sef al DRDP Timisoara Cristian Ispravnic si alti patru inculpati in dosarul spagilor incasate pentru PSD Arad

18 decembrie, 2019 - 07:08 PM
Autor: Redactie      
Categorie: JUSTITIE
1

TIMISOARA. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, miercuri, contestatia DNA la masurile dispuse in dosarul spagilor de la DRDP Timisoara si a dispus arestarea la domiciliu a cinci dintre inculpati, intre care seful DRDP Timisoara si seful Agentiei de Control si incasare Nadlac II, dar si control judiciar fata de alte doua persoane. Singura care scapa de masura preventiva este Stoenescu Anca Patricia, fosta sefa a Inspectoratului Scolar Arad.

Admite contestatia formulata de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva incheierii nr. 470 din data de 10 decembrie 2019, pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala in dosarul nr. 3275/1/2019, privind pe inculpatii Lucaciu Mircea Andrei, Baetan Vasile Alin, Horgea Cristian, Stoenescu Anca Patricia, Pascu Patriciu Mirel, Miutescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie si Dima Cristian. Desfiinteaza in parte incheierea atacata, numai in ceea ce ii priveste pe inculpatii Lucaciu Mircea Andrei, Baetan Vasile Alin, Horgea Cristian, Pascu Patriciu Mirel, Miutescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie si Dima Cristian si rejudecand: (…) dispune luarea masurii arestului la domiciliu fata de fiecare dintre inculpatii: – Lucaciu Mircea Andrei, – Horgea Cristian, – Ispravnic Cristian Ilie, – Miutescu Elisabeta, – Dima Cristian, pe o durata de cate 30 de zile, incepand cu data de 18 decembrie 2019 pana la data de 16 ianuarie 2020, inclusiv”, este minuta sentintei.

CITESTE SI: ‘Unii s-au laudat doar ca ma cunosc’. Ce a sustinut fostul ministru al Transporturilor Razvan Cuc la iesirea de la DNA Timisoara, chemat ca martor in dosarul spagilor de la DRDP. Video 

CITESTE SI: ‘Am aflat din presa. Nu stiu ce s-a intamplat la DRDP Timisoara si PSD Arad’. Ce a sustinut fostul ministru al Apararii Mihai Fifor la iesirea de la DNA, chemat ca martor in dosarul spagilor de la DRDP. Video 

CITESTE SI: Sefa PSD Caras Severin deputata Luminita Jivan la DNA Timisoara, audiata in dosarul spagilor de la DRDP. Sunt asteptati si Razvan Cuc si Mihai Fifor

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatii au obligatia de a nu parasi imobilul in care locuiesc, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza si de a se supune restrictiilor stabilite de acestea.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatii Lucaciu Mircea Andrei, Horgea Cristian, Ispravnic Cristian Ilie, Miutescu Elisabeta si Dima Cristian au urmatoarele obligatii:

– sa se prezinte in fata organului de urmarire penala si a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori sunt chemati;

– sa nu comunice cu ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, cu martorii, precum si cu ceilalti subiecti procesuali.

De asemenea, instanta ”dispune luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatii Baetan Vasile-Alin si Pascu Patriciu-Mirel, pe o durata de cate 60 de zile, de la data de 18 decembrie 2019 pana la data de 15 februarie 2020, inclusiv”.

Inculpatii Baetan Vasile-Alin si Pascu Patriciu-Mirel trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati;

b) sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;

c) sa se prezinte la organul de politie in a carui circumscriptie locuiesc, respectiv, la Politia Mun. Ineu, jud. Arad (inculpatul Baetan Vasile Alin) si la Politia Orasului Bocsa, jud. Caras Severin (inculpatul Pascu Patriciu-Mirel) conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati.

In baza art. 215 alin. 2 lit. a si d Cod procedura penala, inculpatii Baetan Vasile-Alin si Pascu Patriciu-Mirel trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

– sa nu depateasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare;

– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu ceilalti inculpati cercetati in prezenta cauza.

CITESTE SI: 10.000 de euro un post la DRDP Timisoara. Acuzatiile complete ale procurorilor DNA impotriva lui Cristian Ispravnic, celor 3 parlamentari si celorlalti inculpati in dosarul spagilor incasate de PSD Arad 

CITESTE SI: Decizia ICCJ in cazul spagilor incasate de DRDP Timisoara pentru PSD Arad 

CITESTE SI: Seful DRDP Timisoara Cristian Ispravnic retinut de DNA Timisoara in dosarul de coruptie ce vizeaza si 3 parlamentari. Dus cu duba la Bucuresti impreuna cu doi dintre directorii sai si alti inculpati. 8 pusi sub acuzare de procurori. Foto si video 

In temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedura penala, atrage atentia inculpatilor Baetan Vasile-Alin si Pascu Patriciu-Mirel ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive. Mentine celelalte dispozitii din cuprinsul incheierii contestate, care nu contravin prezentei incheieri. Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea contestatiei declarate de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie raman in sarcina statului”, au mai stabilit magistratii.

Decizia este definitiva.

Singura fata de care instanta nu a dispus masuri preventive este Stoenescu Anca Patricia, fosta sefa a Inspectoratului Scolar Arad.

Potrivit DNA, Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de:

Ispravnic Cristian Ilie, director general regional al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (D.R.D.P.) Timisoara si vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, in sarcina caruia s-au retinut 9 infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; 5 infractiuni de luare de mita, 5 infractiuni de abuz in serviciu, complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite in forma continuata.

Horgea Cristian, sef al Agentiei de Control si incasare Nadlac II si vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, in sarcina caruia s-au retinut 5 infractiuni de luare de mita din care una in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, folosire a influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (8 infractiuni), complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (4 infractiuni), complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Miutescu Elisabeta, angajata in cadrul Agentiei de Control si incasari Nadlac II, in sarcina careia s-au retinut 3 infractiuni de trafic de influenta din care una in forma continuata, complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, complicitate la luare de mita.

Dima Cristian, angajat in cadrul Agentiei de Control si incasare Nadlac II, in sarcina caruia s-au retinut 2 infractiuni de complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, 2 infractiuni complicitate la luare de mita.

Lucaciu Mircea Andrei, sef la Departamentul Venituri din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (D.R.D.P.) Timisoara, in sarcina caruia s-au retinut 8 infractiuni complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, luare de mita, complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Pascu Patriciu-Mirel, sef la Departamentului Juridic din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (D.R.D.P.) Timisoara si vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, in sarcina caruia s-au retinut: folosire a influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Baetan Vasile-Alin, inginer in cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (D.R.D.P.) Timisoara, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Stoenescu Anca-Patricia, la data faptei sef al Inspectoratului scolar Judetean Arad, in sarcina careia s-a retinut s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit DNA, in cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de urmatoarele persoane:

Caprar Dorel Gheorghe, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: 12 infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, 2 infractiuni de complicitate la luare de mita, 3 infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, 3 infractiuni de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Tripa Florin, deputat in Parlamentul Romaniei si secretar executiv in cadrul Biroului Permanent al organizatiei judetene a unui partid politic, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: 2 infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, 2 infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Chisalita Ioan Narcis, senator in Parlamentul Romaniei si secretar executiv in cadrul Biroului Permanent al organizatiei judetene a unui partid politic, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: folosire a influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Munteanu Bogdan, la data faptelor sef al Biroului incasari Venituri din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (D.R.D.P.) Timisoara, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata.

Zamiska Ioan – Iaromir, controlor trafic in cadrul Agentiei de Control si incasari Nadlac 1, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre persoana care ocupa o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, dare de mita.

Tinte Raul si Lazarov Nicoleta, controlori trafic in cadrul Agentiei de Control si incasare Moravita in sarcina carora s-a retinut infractiunea de dare de mita.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu s-a confirmat ca ar fi spagi pentru PSD, asa a zis si judecatoarea mult hulita.