Apel la solidaritate. Spitalul Judetean din Timisoara, mai aproape de comunitate cu sprijinul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura. Oamenii de afaceri, chemati sa se alature proiectului ‘Spitalul Nostru’

TIMISOARA. O serie de activitati vor fi organizate, in curand, ca urmare a semnarii unui acord de parteneriat intre Spitalul Judetean din Timisoara si CCIAT. In cadrul proiectului ‘SPITALUL NOSTRU’, parafat de conducerea celor doua institutii, urmeaza sa fie facilitate intalniri intre reprezentantii unitatii medicale si cei ai mediului de afaceri, pentru ca impreuna, sa fie mai aproape de comunitate.

Punem un accent deosebit pe domeniul sanatatii. Acest proiect este deosebit, e un proiect care isi propune sa dezvolte o imbunatatire a comunicarii intre medici, pacienti si comunitate, sa rezolve infrastructura. Rolul nostru e de a fi liantul, intermediarul intre comunitatea de afaceri si Spitalul Judetean si medicii din spital, prin organizarea de evenimente precum seminarii, prin organizarea de actiuni in care putem sta fata in fata cu mediul de afaceri, unde conducerea spitalului poate sa promoveze ceea ce isi doreste pentru spital.

Am transmis deja o invitatie pentru membrii camerei si avem deja doua firme care au scris ca vor sa contribuie la acest lucru. Noi ne bucuram foarte mult pentru ca, pe langa tot ce avem noi de facut la Camera, vrem sa fim alaturi de comunitate. Nu este vorba doar despre bani, fiecare firma poate sa vina cu ce are in dotare„, a precizat Florica Chirita, presedintele CCIAT.

Proiectul vizeaza, in special, imbunatatirea atitudinii si comunicarii intre medici, pacienti si comunitate, precum si modernizarea infrastructurii si dotarii cu echipamente de ultima generatie, tocmai pentru a putea oferii servicii de o calitate cat mai buna.

Am venit la doamna Chirita sa-i propun un proiect de implicare a comunitatii, a mediului de business, pentru ca prin Camra de Comert exista acest potential urias. Proiectul inseamna ceva bilateral. Nu vrem doar sa cerem ceva si atat, vrem sa colaboram si sa fim multumiti de ambele parti.

Indraznesc sa cred ca vom gasi parteneri, vin cu mare incredere in acest proiect, care inseamna o colaborare spre binele potentialilor pacienti si a pacientilor reali care ajung la spitalul nostru. Indraznim sa rugam comunitatea sa fie alaturi de noi. Ca spital, vom oferi transparenta totala in legatura cu utilizarea acestui ajutor, vom arata pentru cum dorim sa folosim ajutorul pe care ni-l ofera comunitatea, companiile sau persoanele fizice. Vom face tot ce putem sa amelioram comunicarea in comunitatea. E un domeniu in care avem inca multe de facut, la fel cum este in domeniul investitiiilor. Dorim sa asiguram conditii mai buna de ingrijire pentru zecile de mii de pacienti care ne trec pragul. Dorim sa putem avea ce ne trebuie pentru pacientii nostri, de la imbunatatirea conditiilor hoteliere, achizitia unor echipamente care lipsesc si toate lucrurile simple, de care este nevoie in activitatea de zi cu zi. Spitalele sunt subfinantate sever pe partea care asigura functionarea zilnica, de la materiale sanitare la medicamente. Vom discuta cu fiecare firma in parte, ajutorul poate fi in diferite forme. Financiar, dar nu numai. Fiecare firma are profilul ei care poate fi util. Avem domeniul IT, avem constructii si asa mai departe„, a spus managerul Spitalului Judetean din Timisoara, Dorel Sandesc.

Odata cu semnarea acordului de parteneriat, a fost creat cadrul favorabil pentru organizarea de actiuni de sustinere si promovare in beneficiul comunitatii de afaceri, actiuni de lobby la nivel guvernamental, conferinte cu tematici specifice, conferinte de presa, seminarii de educatie medicala, caravane de informare.

Pe de alta parte, si spitalul va veni in intampinarea anteprenorilor, oferidu-le toate informatiile de care au nevoie, cursuri de resuscitare si prim ajutor, dar si posibilitatea de a participa la caravane medicale organizate in sprijinul persoanelor vulnerabile.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.