Anul 2023 aduce si redeschiderea Domului Catolic din Timisoara. Ce lucrari au mai ramas de facut

TIMISOARA. Aproape 3 ani a fost inchis Domul Romano-Catolic din Piata Unirii din Timisoara, pentru ample lucrari de reabilitare. S-a lucrat, in tot acest timp, cu migala, la restaurarea picturilor, a statuilor, precum si la multe alte detalii. S-au facut lucrari importante in pod si la subsol.

CITESTE SI: Pornirea constructiei Castelului Huniade, instalarea Pomului Breslelor sau alegerea celui mai stralucit primar din istoria orasului, printre aniversarile rotunde ale Timisoarei in 2023. Motive de sarbatoare si in mai multe localitati din judet 

Acum, Domul Romano-Catolic este pregatit pentru redeschidere.

”Este cat se poate de aprope de final, probabil e chestiune de saptamani. In general, proiectele acestea care au lucrari de arta si lucrari de punere in valoare a unor lucrari de arta, acestea au nevoie de timp si de multe ori apar situatii neprevazute. Cladirea asta are mai mult de 300 de ani si trebuie sa ii acordam cat se poate de multa atentie la detalii. Mai sunt lucruri de facut pe dinafara, o centura de piatra care presupune lucrari complexe si putin la usa de la intrare”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Lucrarile la catedrala Sfantul Gheorghe, cea mai frumoasa cladire in stil baroc din Timisoara, au inceput in 2019. S-a mers pe doua directii, cea de arhitectura si cea a componentelor artistice.

Valoarea totala a lucrarilor de la Domul Catolic din Timisoara este de 21.767.121,96 de lei. Finanantarea nerambursabila este de 21.316.962,01 lei, dintre care 2.827.760,26 lei provin din bugetul national, iar 18.489.201,75 provin din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Reabilitarea lacasului de cult simbol al Timisoarei este realizata de firma Constructim.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...