Aniversare 4 ani de PiNTeam in Timisoara. Despre ‘work life balance’ si performanta in automotive cu Marius Pintea, CEO

1. Cine este PiNTeam?

PiNTeam oferă soluții complete în domeniul automotive, în special în partea de basic software și drivere specializate. Cunoștințele noastre în acest domeniu sunt demonstrate și de produsele dezvoltate inhouse, ajutând clienții (companii din domeniul automotive) la optimizarea rezultatelor. Suntem o firmă care vine din partea de predevelopment și research și încercăm să fim cu un pas înaintea concurenței în momentul în care aceste tehnologii sunt duse către mass-production.

2. De cât timp funcționează PiNTeam pe piața din România?

Firma este activă de peste 4 ani în România și de 8 ani în Germania.

3. Prin ce se diferențiază PiNTeam de restul companiilor care funcționează în industria automotive?

PiNTeam este focusată pe calitatea serviciilor. Scopul este să oferim clientului ajutorul specializat necesar în a face proiectul să funcționeze. Pentru optimizarea serviciilor, PiNTeam vine cu propriile produse, făcând rezultatele să fie de calitate superioară și în timp record. „Reusability“ este unul din scopurile noastre principale, pentru aceasta oferim clientului tool-uri precum Kyoto, Fuji sau ASP (https://pinteam.eu/embedded/)

4. Cum percepeți industria automotive la ora actuală și care sunt provocările cărora trebuie să le
răspundeți?

Există o schimbare mare către electrificare, dar și orientare către sisteme mult mai complexe în care software-ul joacă un rol foarte mare. Dată această complexitate, pe lângă tehnologiile care s-au folosit până acum, se adaugă noi tehnologii. Acestea au nevoie de mult mai mult software, crescând nevoia de programatori.

5. Care sunt principalele beneficii pe care PiNTeam le oferă angajaților / persoanelor pe care le
recrutează?

Echilibru este important, așadar căutăm să fie un mix balansat între ce oferim din punct de vedere trebuie:
(1) dezvoltare profesională, noi tehnologii, provocarea de a fi parte din echipe care creează, dinamism pe proiecte, abordare durabila;
(2) mediul prietenos, flexibil, informal dar profesional, colegi pasionați și dedicați
și
(3) pachetul de compensații și beneficii pe care îl menținem competitiv pe piață. Dacă tot am menționat de echilibru, să nu uităm de „work life balance“, concept în care credem și încurajăm această abordare, tocmai de aceea acordăm zi liberă de ziua de naștere și dorim ca această zi să fie sărbătorită nu la o cafea în firmă, ci cu prietenii, familia.

6. Căutați un anumit profil de candidați? Dacă da, care ar fi acela?

Căutăm colegi cărora să le placă provocările de a învăța mereu ceva nou, deoarece domeniul nostru evoluează în permanență. Pe lângă abilitățile și cunoștințele profesionale pe care trebuie să le aibă, în conformitate cu job-ul pentru care aplică, ne plac persoanele cu vibe pozitiv, cu o mentalitate orientată spre soluții. Deoarece încurajăm un climat de lucru relaxat, atitudinea prietenoasă a unui coleg nou va fi mereu apreciată.

7. Percepeți o schimbare a mentalității angajaților ca urmare a pandemiei?

Unul din lucrurile de care colegilor le este mai dor poate este elementul social adica venirea la birou. Din punct de vedere productivitate sau creștere de business nu au fost schimbări, din contra, 2020 a fost un an foarte bun pentru noi.

8. Aveți planuri de expansiune / dezvoltare?

Da, PiNTeam își dezvoltă echipele în gruprile de Classic BSW integration, Security, Adaptive AUTOSAR development și tooling (intern).

9. Știm că PiNTeam este una dintre puținele companii care și-au extins echipa și portofoliul de proiecte în perioada pandemiei. Care este secretul?

Avem un proiect foarte clar și bine structurat. Acest proiect este gândit pe o perioadă foarte lungă și după cum s-a vazut nici măcar această pandemie nu ne-a oprit, spunând multe despre modul nostru de lucru. Avem parteneri foarte stabili în firma și cunoscuți, lucru care ne dă credibilitate. De asemenea, avem o bază foarte solidă de clienți, firme cunoscute precum DENSO, VW, BMW, etc. cu care colaborăm de mulți ani și care revin de fiecare dată la noi datorită calității serviciilor noastre.

10. Pe ce poziții recrutați și care poziții / job-uri credeți că vor fi cerute pe piață tot mai mult?

Oportunitățile deschise sunt pe partea de Adaptive AUTOSAR cu C++ development și posix based care va fi tot mai cautata. Nevoia de programatori în aceste proiecte va fi mult mai mare decât în proiectele clasice de automotive. Căutăm și profil de Java cu Eclipse RCP pentru echipa de Tooling, dar și Basic Software cu Embedded C pentru proiectele de Classic AUTOSAR.
Cei interesați pot aplica la joburi aici: https://pinteam.bamboohr.com/jobs/

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.