Angajati bine pregatiti pentru mediul economic in schimbare! Camerele de Comert isi scolesc personalul

In Romania nu exista niciun suport de curs sau o scoala care sa ajute tinerii angajati ai Camerelor de Comert. Angajatii cu experienta trebuie sa-i asiste aproximativ 2 ani pe cei tineri, pentru a dobandi cunostintele medii necesare.

„Angajatii cu experienta ai Camerei de Comert trebuie sa-i invete pe cei tineri meseria, pentru ca in Romania nu exista nici macar un suport de curs de specialitate” spune Menuta Iovescu, director general CCIAT.

Pentru a remedia aceasta problema CCIAT a lasat astazi primul proiect, ”Schema inovativa de adaptabilitate specifica sistemului cameral romanesc”, cofinantat din Fondul Social European. Proiectul este in parteneriat cu o organizatie economica din Italia, cu o scoala profesionala din Portugalia, cu Universitatea de Vest si cu camerele de comert ale judetelor Bacau, Brasov, Prahova, Satu-Mare si Valcea, care au fost foarte receptive la ideea proiectului, reprezentantii regionali prezentandu-se in proportie de 100%.

Proiectul propune, pentru prima oara in Romania, realizarea unei scheme inovative comune, unitare, de specializare, flexibilitate teoretica si practica si adaptabilitate a angajatilor camerelor de comert la cerintele mediului economic in schimbare si la provocarile globalizarii.

”Vrem sa generam o schema inovativa de adaptabilitate a angajatilor din sistem. Sa elaboram un suport de curs atat pentru angajati, cat si pentru cei care vor sa dobandeasca competente intr-un anumit domeniu, sa beneficiem de sisteme de reformare a angajatilor, sa invete meseria prin schimb de experiente si din greselile altora” mai adauga Menuta Iovescu.

Rezultatele proiectului vor consta in pregatirea unor traineri, a unui curs, o scoala si a unor sisteme online de arhivare, unde vor primi ajutor de la parterii straini.  „Vrem sa inbunatatim serviciile care le oferim deja. Sa le fie mai usor tinerilor care vor ocupa locurile noastre. Cursul se va termina de tiparit probabil peste 3 ani, pana atunci avem de munca” spune Simona Ciuferescu, manager de proiect.
Realizarea acestora va duce la modernizarea sistemului cameral romanesc si a serviciilor oferite firmelor, la standardele de calitate europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.