Ancheta la Prefectura Timis. Ce documente au cerut procurorii anticoruptie

TIMISOARA. Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat Prefecturii Timis documente in baza carora, in anul 2012, a fost realizat un transfer de terenuri din judetul Arad catre judetul Timis, aceste documente fiind necesare intr-un dosar penal din anul 2015.

CITESTE SI: Au fost atinse cotele de aparare pe raul Timis. Locul din Banat unde au cazut 74 de litri de apa pe mp. Anuntul hidrologilor de la Apele Banat 

Potrivit Prefecturii Timis, este vorba de un transfer de teren care a fost realizat la solicitarea Comisiei Judetene de Fond Funciar Arad, la propunerea comisiei locale a comunei Felnac, si are ca obiect o suprafata de teren de 999,90 hectare, aflat in administrarea Administratiei Domeniilor Statului pe raza comunei Giera din judetul Timis.

Concret, oameni de afaceri din domeniul agriculturii s-ar fi prevalat de modificarile permisive ale Legii Fondului Funciar si au cumparat in localitatea Felnac din judetul Arad, mai multe drepturi de proprietate. Apoi au cautat un teren compact pentru suprafata de teren pentru care aveau acte de proprietate. Cum o astfel de suprafata nu s-a gasit in localitatea aradeana, au inceput sa caute in apropiere. Si au gasit, la Giera, in judetul Timis.

CITESTE SI: Maraton de folclor la Timisoara, la Gala concursului ‘Lada cu zestre’. Intrarea este libera 

Inproprietarirea oamenilor de afaceri s-ar fi facut perfect legal, in baza prevederilor Legii Fondului Funciar, la buna intelegere a Comisiilor de Fond Funciar din cele doua judete. Cel mai probabil, acum procurorii incearca sa afle daca oamenii de afaceri au intrat legal in posesia celor aproape o mie de hectare de teren.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.