Amenzi uriase pentru aruncatul gunoiului la gramada, menajer si reciclabil. Pot ajunge si la 40.000 de lei. Anuntul Garzii de Mediu Timis

TIMISOARA. A intrat in vigoare o noua lege nationala care o modifica pe cea veche privind regimul deseurilor.

CITESTE SI: Se face anul de la iscalirea contractului si nicio sapatura pe viitoarea Centura de Sud la Timisoara. Constructorii si-au organizat ‘tabara’ de luni de zile si stau degeaba. Anuntul sefului CJT 

Noile reglementari aduc modificari insemnate in ceea ce priveste amenzile aplicate pentru gestionarea necorespunzatoare a gunoiului.

Noile sanctiuni pentru persoane fizice se situeaza intre 3.000 de lei si 6.000 de lei, in vreme ce pentru persoane juridice, intre 20.000 si 40.000 de lei.

Legea nr.188/2019, care vine sa completeze Lege 211/2011, prevede si o noua sanctiune complementara, atunci cand se descopera abandonarea de deseuri. Cel prins asupra faptei e obligat sa curete terenul si sa duca gunoiul la firmele specializate autorizate, costurile pentru toate acestea fiind suportate de contravenient.

Subliniem, ca toate persoanele fizice si juridice au obligatia de a colecta separat deșeurile menajere și reciclabile, de a le incredinta in vederea eliminarii și valorificarii doar operatorilor economici autorizati sa presteze serviciul de colectare a deseurilor. Abandonarea deseurilor și eliminarea acestora in afara spatiilor autorizate este interzisa. Constatarea contraventiilor şi aplicarea amenzilor prevazute de Legea 211/2011 se realizeaza, dupa caz, de comisari şi persoane imputernicite din cadrul Garzii Nationale de Mediu, Garzilor forestiere, structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi din cadrul autoritatilor administratiei publice locale şi judetene, conform atributiilor stabilite prin lege„, transmite comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Timis Lavinia Alina Caluseriu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. mobra spune:

    Acelasi bla bla pesedist. Sa isi miste coorurile pe teren si sa dea amenzi. Nu legea sau cuantumul e problema, ci faptul ca nimeni nu o aplica…reati ai dracu’ de retarzi bolsevici incompetenti!

  2. punctul de colectare colt M. Viteazul V. Madgearu spune:

    La punctul de colectare deseuri colt M. Viteazul V. Madgearu sunteti asteptati sa amendati. Din nou, oamenii de bine au depus „cele de incasat” (am sesizat de multe ori dar … degeaba!