Noutati :

Ai o pensiune sau un hotel? Impozitul pentru cladirile cu destinatie turistica se modifica si la Timisoara. Afla cum!

7 noiembrie, 2011 - 04:19 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Incepand cu anul fiscal 2012, cladirile cu destinatie turistica vor avea un regim fiscal diferit. Motivul? Persoanele juridice care nu si-au reevaluat cladirile sunt sanctionate mai aspru, asa ca s-au majorat limitele cotelor de impozitare in cazul impozitului pe cladiri.

Cota de impozitare pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta a fost stabilita intre 10% si 20%, respectiv intre 30% – 40% pentru cele care nu au fost reevaluate in ultimii 5 ani.

De anul viitor, aceste cladiri,  pensiuni sau hoteluri, vor avea cota impozitare de minimum 5% din valoarea de inventar a cladirii, daca nu functioneaza in cursul unui an calendaristic. Sunt acceptate structurile care au autorizatie de construire in perioada de valabilitate, daca au inceput lucrarile in termen de cel mult 3 luni de la data emiterii autorizatiei de construire.

„Directia Fiscala a Municipiului Timisoara a intocmit Proiectul de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale in Timisoara pentru anul 2012, prin care a propus spre aprobare Consiliul Local cota de impozitare de 10% pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta, cota de impozitare de 30% pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinta, precum si cota de 5% din valoarea de inventar a cladirii pentru cladirile cu destinatie turistica”, a declarat seful Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara, Adrian Bodo.

Modificarea se face dupa ce a fost emisa Ordonanta de Guvern nr. 30/2011 privind modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...